avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Alocatie pentru copii nascuti in Italia
Discuție deschisă în Viata in Italia

Alocatie pentru copii nascuti in Italia

Buna ziua,
Noi locuim si muncim in Italia, si avem un copil, nascut in Italia. Datorita faptului ca nu sunt angajata, ci sunt independent, am o agentie, statul italian nu da alocatii, asa zisele assegni familiari.
Intrebarea mea este daca pot cere alocatie di Romania, si daca da care sunt demersurile de trebuie facute.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 19:53, 23 Ianuarie 2018
Buna seara!
Depuneti la INPS cerere pentru Assegni nucleo familiare. La acesta trebuie sa aveti dreptul, deoarece legea prevede ca pot beneficia de ANF INPS si persoanele care lucreaza ca independente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in italia andreea-emilia andreea-emilia va rog daca poate cineva sa ma ajute cu niste raspunsuri.am 2 copii iar sotul munceste in italia, de anul trecut din aprilie eu si copii suntem in romania, am ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru nou nascut in italia ginutza_g ginutza_g buna seara as dorii sa stiu daca un nou nascut , roman, in italia poate lua alocatie de stat pe teritoriul romaniei tinand cont ca tatal lui lucreaza cu forme ... (vezi toată discuția)
Alocatie de stat copii 23anam 23anam buna ziua. stiu ca s-a mai discutat acest subiect dar nu am gasit raspunsul pentru \"dubiul meu\". asa ca va rog, poate ma puteti ajuta cu un sfat. locuiesc ... (vezi toată discuția)