Buna seara, in luna mai a anului curent mi.a fost retinut permisul de conducere din cauza alcoolemiei de 0,11 g/l alcool pur in aerul expirat si am primit o suspendare de 90 de zile in urma tuturor demersurilor perioada de suspendare s-a micsorat la 30 de zile....acum doua saptamani am fost oprit de un echipaj si testat cu etilotestul care a indicat o alcoolemie de 0.25g/l agentul de politie mi.a explicat ca dupa 90 de zile voi putea conduce din nou. Asa sa fie oare??
Puteți solicita reducerea perioadei de suspendare aplicată dacă îndepliniți următoarele condiții – art. 221 Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002:
a) ați fost declarat admis la testul de cunoaștere a regulilor de circulație;
b) aveți vechime în conducere cel puțin un an înaintea săvârșirii faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârșirii faptei pentru care solicitați reducerea suspendării nu ați beneficiat de o altă reducere a perioadei de suspendare;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării faptei nu ați avut suspendat dreptul de a conduce.
Ori acum nu mai puteti beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Deci după 90 de zile si dupa susținerea examenului teoretic puteti conduce fin nou. Sper însă că v-ați invatat totusi lecția...