avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru alcoolemie

Buna seara, in luna mai a anului curent mi.a fost retinut permisul de conducere din cauza alcoolemiei de 0,11 g/l alcool pur in aerul expirat si am primit o suspendare de 90 de zile in urma tuturor demersurilor perioada de suspendare s-a micsorat la 30 de zile....acum doua saptamani am fost oprit de un echipaj si testat cu etilotestul care a indicat o alcoolemie de 0.25g/l agentul de politie mi.a explicat ca dupa 90 de zile voi putea conduce din nou. Asa sa fie oare??
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 22:07, 13 Noiembrie 2017
Puteți solicita reducerea perioadei de suspendare aplicată dacă îndepliniți următoarele condiții – art. 221 Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002:

a) ați fost declarat admis la testul de cunoaștere a regulilor de circulație;
b) aveți vechime în conducere cel puțin un an înaintea săvârșirii faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârșirii faptei pentru care solicitați reducerea suspendării nu ați beneficiat de o altă reducere a perioadei de suspendare;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării faptei nu ați avut suspendat dreptul de a conduce.

Ori acum nu mai puteti beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Deci după 90 de zile si dupa susținerea examenului teoretic puteti conduce fin nou.
Sper însă că v-ați invatat totusi lecția...
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto pe 90 zile victoriatofan victoriatofan Daca fac contestatie la procesul-verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce auto si pierd in instanta, mai pot beneficia de micsorarea perioadei de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis alexandrubogdan alexandrubogdan Am permisul de 2 luni. acum cateva zile ma oprit un echipaj de politie. am fost testat cu acooltestul 0.36( veneam de la o petrecere). mi-sa suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Amenda +suspendare carnet coducere anamariacelik anamariacelik buna ziua as fi recunoscator daca cineva m-ar sfatui cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost depistat in trafic conducand dupa ce am consumat un ... (vezi toată discuția)