avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTROL FISCAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTROL FISCAL

Buna ziua ! Am primit o instiintare de la financiar ca sa dau o situatie a unui client pe o anumita perioada. Clientul este PF. Eu , ca depozit en-gross am emis factura pe CNP -ul lui dar el nu s-a inregistrat in contabilitate cu o parte din facturi.E drept ca acele facturi nu au fost semnate de el in totalitate. Acum se face o verificare incrucisata . Ce se poate intampla ? Depozutul a platit TVA pentru acele facturi.
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 13:15, 21 Octombrie 2009
Dati toate datele cerute de la Fisc si nu se va intampla nimic grav. Facturile au fost emise conform legii, au fost inregistrate in contabilitatea depozitului ca venituri si ca TVA colectata. Nu sunteti responsabil pentru client (adica pentru ce a inregistrat sau a omis sa inregistreze in contabilitatea lui).
Pai daca dvs ati emis factura pentru persoana fizica(PF) de ce anume respectiva persoana ar fi trebuit sa o inregistreze intr-o societate ca nu inteleg?
poate respectiva persoana are si un PFA si atunci este altceva?
asteptam sa detaliati putin subiectul !ca nu este foarte clar.
Cu respect.
Probleme ar fi fost daca dvoastra nu inregistrati in contabilitate facturile si daca se incasau cu chitanta sume mai mari de 5000 lei. Puneti la dispozitia organelor de control ce v-au cerut si nu veti avea probleme. Doar daca nu intalniti pe cineva cu exces de zel care sa va ia si pe dvoastra la verificat, ca tot le-ati iesit in cale.
Pentru alexandra2006ro
Pana la preschimbarea PF in PFA, si PF aveau cod unic de inregistrare. Nu se refera la persoana fizica cu CNP.
Probabil a gresit cand a trecut CNP-ul in loc de CUI, sau poate a trecut CNP in dreptul delegatului.

Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
legalpro a scris:

Probleme ar fi fost daca dvoastra nu inregistrati in contabilitate facturile si daca se incasau cu chitanta sume mai mari de 5000 lei.


Conform Normă metodologică din 30/11/2004 Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1224 din 20/12/2004 pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare
"11. Persoanele fizice, persoanele fizice autorizate sau persoanele care exercită profesii libere, producătorii agricoli, persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor ordonanţei."

Deci incasarile mai mari de 5.000 in aceste cazuri sunt legale.
Am tot respectul pentru informatiile date de colegii de breasla dar ar fi in avantajul tuturor daca s-ar verifica mai intai.

Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
CLASS FIN - EXPERT SRL, Consultant fiscal
Daca nu am inteles eu corect, imi retrag cele mentionate, dar eu am dedus ca mona_genes este SRL, fiind depozit en-gross, iar clientul PF.
Citez: "Am primit o instiintare de la financiar ca sa dau o situatie a unui client pe o anumita perioada. Clientul este PF. Eu , ca depozit en-gross

In aceasta situatie, respectul dvoastra trebuie "verificat"!

Alte discuții în legătură

Gestiune en gross ContSters232561 ContSters232561 buna ziua! vrem sa deschidem un depozit en gross unde se vinde pe baza de factura si chitanta la persoanele juridice dar vrem sa vindem din aceeasi gestiune si ... (vezi toată discuția)
Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)
Intermediere inchiriere masina intre persoane fizice grigore2 grigore2 SRL-ul meu vrea sa intermedieze un contract de inchiriere de masini intre doua persoane fizice. Eu (persoana juridica) voi primi banii in avans la data X, ... (vezi toată discuția)