avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerecunoastere nepot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerecunoastere nepot

Buna ziua,

A venit momentul sa facem o succesiune (eu, unchiul si bunica - mama mea fiind decedata de 8 ani). Am primit un telefon in care mi s-a spus ca daca nu fac succesiune intre mine si tatal meu nu sunt recusoscut ca nepot si ca ma vor exclude. Mi se pare destul de ciudat.

Ce parere aveti / ce sfaturi aveti pentru situatia asta ?

Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: brazvan92 , utilizator 21:20, 16 Noiembrie 2017
cine a murit pana acum? dupa cine faceti succesiunea?
Mama si bunicul au murit. Succesiunea se face intre mine, unchiul meu (fratele mamei) si bunica mea (mama mamei mele).
Adică veniți la moștenirea pentru bunicul în locul mamei, corect?
Nu au cum sa va excluda de la mostenire, sunteti mostenitor rezervatar(descendent) si ventiti la mostenire in locul mamei dvs.
Da, corect

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)