avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatia la plata CASS pt dividendele primite de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatia la plata CASS pt dividendele primite de catre o persoana fizica nerezidenta in anul 2012

Ne-a fost emisa o decizie de impunere privind obligatia de a achita CASS aferente dividendelor distribuite in 2012 unui asociat nerezident in RO. Asociatul nerezident a facut dovada certificatului de rezidenta fiscala intr-o tara membra UE, a fost calculat, retinut si platit impozitul pe dividende, insa am considerat ca plata CASS nu este necesara intrucat indeplineste conditiile art 7 alin (1) pct 23 din Codul Fiscal in vigoare la data distribuirii dividendelor.
Am depus o contestatie la ANAF privind aceasta decizie de impunere si a fost respinsa. Este sau nu necesar sa achitam acele contributii CASS pt dividendele distribuite in 2012 asociatului nerezident?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:52, 15 Noiembrie 2017
Datoriile contribuabililor catre stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se lua in calcul anul in curs. Deci decizia de impunere este emisa in termen. In conditiile respingerii contestatiei dvs. (vedeti motivul respingerii si daca puteti deschide actiune in instanta intr-o anume perioada de timp), daca nu veti plati, la expirarea celor 60 de zile de cand ati primit decizia de impunere, se vor calcula dobanzi si penalitati de intarziere pentru fiecare zi si nu sunt simbolice. La un moment dat se va trece la executarea silita/ blocarea conturilor, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende distribuite unui asociat persoana juridica nerezidenta danap2001 danap2001 Societatea comerciala romana trebuie sa plateasca in termen de 3 ani dividende asociatului- persoana juridica nerezidenta, nu apartine UE si nu are conventie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende ? mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividende este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)