avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Trei suspendari de permis concomitent
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Trei suspendari de permis concomitent

Buna ziua,

Eu am o situatie mai speciala :)
Am doua suspendari de permis (viteza si mers pe contrasens) pe care le-am contestat in instanta, dar mi-au fost respinse ambele contestatii. Astfel am primit hotararile definitive si irevocabile la inceputul acestei luni. Insa acum 3 saptamani mi s-a suspendat din nou permisul de conducere (viteza)- nu am mai contestat in instanta aceasta contraventie.

Intrebarea mea este: "Cum se aplica cele trei suspendari de permis? Adica voi sta 7 luni fara permis sau se suprapun si voi sta doar 3 luni?'

Multumesc!
Un sofer model ce trece printr-o perioada mai putin model.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Aurelian123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aurelian123 , utilizator 12:46, 15 Noiembrie 2017
Articolul 214-HG1391
(1) În cazul săvârşirii a două sau a mai multor contravenţii care atrag şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin acelaşi proces-verbal, perioadă de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare fapta, fără ca aceasta să depăşească 90 de zile.
(2) Când o persoana căreia i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o faptă prevăzută cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce săvârşeşte, în perioadă în care are drept de circulaţie, o nouă contravenţie pentru care se dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se aplică distinct perioade de suspendare pentru fiecare contravenţie.

90+90= 6 luni
Multumesc,
Un biciclist rebel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto pe o perioada de 120 de zile sau mai mare r0bertC r0bertC Salutare, Care este termenul maxim al suspendarii permisului auto in situatia prezentata mai jos: Pentru depasirea vitezei din localitate cu dublul ei, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru 7 luni??? ciresel ciresel Buna ziua! Am avut un accident in primavara,accidentand un pieton ce traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.In urma probelor de sange mi a iesit ... (vezi toată discuția)