Ce se intampla daca intr-un contract de vanzare cumparare un notar introduce un paragraf fals, cu buna stiinta, de exemplu ca nu exista asociatie de locatari. Asociatia exista dar vanzatorul nu este inscris in asociatie. Cum ma influenteaza pe mine ca si cumparator de buna credinta, si care este raspunderea notarului in aceasta situatie?
Vanzatorul (dezvoltatorul) mai are doar boxe in bloc, am cumparat o boxa cu 1250 euro si am platit taxe notariale de 150 euro din care 60 lei intabularea. Este un onorariu corect?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Da, este un onorariu corect.
2. Dvs ati citit contractul, presupun. La fel si vanzatorul. Ba mai mult, l-ati si semnat. Ati semnalat nelamuririle dvs la acel moment?
Am semnalat. Problema este ca dezvoltatorul nu vrea sa lucreze cu alt notariat. Notarita mi-a spus: "Eu nu stiu nimic, vrei sa cumperi boxa sau nu?". Dar va garantez ca s-a adus la cunostinta inca de cateva zile inainte cand mi-au cerut sa aduc eu de la administratie ca nu sunt datorii pe boxa. Eu ca si cumparator, cu aceeasi intrebare atunci cand am spus ca asta cade in sarcina vanzatorului - Vrei sa cumperi boxa? Trageti dumneavoastra concluziile. Chiar am nevoie de acea boxa.
Referitor la onorariu nu ma asteptam sa imi raspunda un notar ca nu este corect sa ceri mai mult de 10% din valoarea contractului. Poate imi veti raspunde ca am fost norocos, ca se putea si mai mult. Macar sa nu fiu afectat, ca nu am incredere in ce a facut si cred ca am platit degeaba.
Se putea mult mai mult.
Ati semnat un contract de vanzare cumparare, pentru care se munceste la fel de mult, ca si atunci cand se vinde o casa sau un apartament.
Ati platit un pret de vro 5800 lei. Vi se pare mult un onorariu de 700 de lei, raportat la acest pret?
Despre notari
Cristidomni
Buna ziua,
Ce se intampla daca intr-un contract de vanzare cumparare un notar introduce un paragraf fals, cu buna stiinta, de exemplu ca nu exista asociatie ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale
grig1953
Vreau sa vand un apartament fiului meu cu pretul real de 20000 EURO. Bineinteles valoarea de piata a apartamentului este mult mai mare, dar pretul real cerut ... (vezi toată discuția)