avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aș vrea să știu cât m-ar costa actele la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aș vrea să știu cât m-ar costa actele la cumpărarea unui apartament, și dacă mai plătesc ceva în plus la stat (TVA, impozit etc.)

vreau sa cumpar un ap in jur 60m patrati si as vrea sa stiu cam cat m ar costa actele notariale si daca mai platesc si in plus la stat gen TVA, impozit ....?!
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 20:57, 21 Mai 2018
Buna ziua,
Va trebui sa mergeti la 1-2 birouri notariale sa va informati care sunt preturile.
Onorariile si taxele se platesc in functie de valoarea apartamentului (bunului ce il cumparati) si nu in functie de suprafata acestuia.
mda ciudat raspuns , sau mai bine zis traim in romania si e posibil orice , adica nu exista un regulament sau o grila dupa care sa se plateasca aceste taxe notariale? dar nu mai tre< sa ne mai mire nimic se merge pe considerentul : esti prost platesti cat nu face !!:
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să precizați dvs care e prețul.
În funcție de pret, se calculează taxele.
Si daca tot va place argumentul "trăim în România "( deși nu vad legatura), numai in Romania se întreabă pe net cât costă sa-ti cumperi o casa.
De regula se prezintă cu actele la un birou notarial (ca poate nu sunt in regula), se discuta face fata in fata, se verifica daca pretul declarat de parti este inferior celui rezultat din expertiza notariala (situație în care taxele se percep la valoarea din expertiza), se solicita un extras de Carte Funciară pentru (ca poate exista sarcini pe bun), se fac niste verificări privind regimul matrimonial (poate o parte este văduva/necasatorita/divorțata etc si nu mai e necesară aceasta verificare) etc etc etc. Fiecare contract de vânzare cumpărare are particularitatile lui, iar pentru un calcul cât mai exact trebuie discutat personal.
Cand va doare ceva, nu cred ca cereți o consultație medicului pe net sau la telefon.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2018
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Impozit nu platiti deoarece sunteti cel care cumpara, iar acesta se plateste de vanzator la stat, 2 sau 3 % din valoarea de grila daca cea declarata este mai mica decat aceasta.. Dumneavoastra platiti doar onorariul notarului si taxa de intabulare. care nu este mare. De aceea va sfatuiesc sa mergeti la mai multe notariate sa intrebati care sunt preturile lor. In orice caz acestea nu sunt calculate la suprafata apartamentului ci la valoarea acestuia. Acum depinde si cum va intelegeti cu cel care vinde. Eu am platit juma-juma toate costurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale danielamihai10 danielamihai10 Tanand cont de scaderea preturilor si blocarea pietei imobiliare grilele dupa care suntem taxati nu s-au modificat? De exemplu pentru un ... (vezi toată discuția)
Cat costa actele de vanzare cumparare? lucialuca lucialuca Buna seara! Cat m-ar costa actele de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il cumpar cu 55.000 euro? Actele costa diferit in functie de zona in care e ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa gabrielion gabrielion Buna ziua!Vreau sa cumpar o casa batraneasca la tara.Ce obligatii am eu si ce obligatii are vanzatorul?Cine plateste taxele notariale si care ar fi cuantumul ... (vezi toată discuția)