avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe notariale
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe notariale

Tanand cont de scaderea preturilor si blocarea pietei imobiliare grilele dupa care suntem taxati nu s-au modificat?

De exemplu pentru un apartament in valoare un miliard in zona c a orasului Pitesti cam cat ar costa actele de vanzare cumparare.
Cel mai recent răspuns: lazu , utilizator 23:05, 20 Ianuarie 2011
Puteți verifica aceste valori in expertizele privind valorile
notariale ale construcțiilor, pe care le găsiți si pe internet.
Expertiza notarială stabilește valoarea la care poate fi evaluat imobilul în vederea taxării actului și nu se poate taxa sub această valoare. Taxarea e altceva și în niciun caz nu o aflați de pe net. :)Ca să știți cât costă actele la valoarea declarată aflați numai dacă mergeți la notar.
Evident ca se pot afla de pe net si taxele de timbru.
Aceste taxe sunt stabilite prin lege.
ORDONANŢÃ nr.37 din 25 august 1995
privind stabilirea taxelor de timbru pentru activitatea notariala
Domnule avocat, la notar nu mai plătește nimeni taxa de timbru de... ceva vreme bună. Există doar taxele ce reprezintă onorariul notarului, taxele pentru întabulare pe care le încasează el și le virează la c.f., impozitul pe care îl încasează și îl virează statului, eventual TVA dacă e cazul, dar nu taxă de timbru.
Pe site-ul Uniunii Notarilor gasiti expertizele in vigoare de la 1.01.2011.Pt onorarii si taxe orientative puteti cauta pe net un calculator taxa notariale (la site-uri imobiliare). Grilele pe 2011 au scazut cam cu 40%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimb de locuinta storm4all storm4all Se da speta urmatoare: un proprietar de garsoniera conf 3 face schimb de locuinta cu un proprietar de apt 3 camere conf 3- [b]fara sulta[/b]; Garsoniera este ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Grila notarilor fannne fannne Buna ziua, As dori sa intreb daca stie cineva vreun site unde este publicata integral grila notarilor cu valorile proprietatilor pentru a se putea ... (vezi toată discuția)