avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... help me!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

help me!

De curand am avut o altercatie la servici si in conditii de "provocare" gen injurii i-am adresat unei colege o "amenintare" "sa nu dea Deus ca tu si sotul tau sa va mai intalniti cu mine" care a fost inregistrata pe telefonul mobil de aceasta!
Aceasta amenintare a fost urmata la scurt timp de o altercatie in urma continuarii adresarii injurilor fata de mine ! Altercatia a constat intr-o "palma" foarte firava in zona urechii "aplicata" colegei mele!
Ce se poate intampla in aceasta situatie tinand cont ca nu are nevoie de nici o zi de ingrijiri medicale, deasemenea nu prezinta vanatai!Martori directi nu exista intrucat o alta colega se afla in alta incapere si a venit in momentul cand eu deja ma departasem de "colega mea" deoarece aceasta a inceput sa o cheme pe aceasta colega a noastra!
Referitor la inregistrarea de pe telefon consider ca ea nu poate fi inteleasa ca o amenintare intrucat nu intruneste conform textului de lege din codul penal "conceptia de amenintare"
"
Fapta de a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii."
iar inregistrarea a fost facuta in timpul discutie dintre noi doi de catre aceasta cu telefonul mobil in buzunar deci nu cred sa aiba vreo urma de calitate audio fapt pt care nu poate demonstra ca sunt eu pe inregistrare!
Care credeti ca pot fi urmarile in urma unei plangeri ?
Astept raspunsuri si "solutii" cat mai repede!
Va salut cu respect!
Cel mai recent răspuns: opc25 , utilizator 10:12, 15 Octombrie 2009
ii trebuie dovezi si martori
Fără dovezi că aţi lovit-o, o plângere penală nu va avea nici un fel de urmări.

Se va dispune neînceperea urmăririi penale.

Atenţie însă. Dacă colega este pusă pe răzbunare, poate parcurge toţi paşii procedurali, adică, în cazul în care se dispune NUP , să facă plângere împotriva soluţiei, şi să ajungă cu această plângere în faţa instanţei.

Cu alte cuvinte, vă poate plimba prin instanţă, citaţii acasă etc. etc., ceea ce nu este tocmai plăcut.

Vă sfătuiesc sincer să căutaţi o cale de rezolvare amiabilă a conflictului.

De altfel, cu riscul de a părea deplasat, îmi permit să vă atrag atenţia că genul aesta de comportament nu este compatibil cu o convieţure civilizată şi vă poate crea mai devreme sau mai târziu probleme.
discutand cu un profesor doctor de drept penal am ajus la concluzia ca inregistrarea nu poate fi luata ca amenintare iar asa zisa lovitura, daca nu dispune de un certificat medico legal nu o poate dovedi! chiar si cu martor fapta de lovire nu intruneste gradul de pericol social al unei infractiune intrucat nu i-a provocat nici o trauma fizica! corect? Pe langa acestea mai exista si provocarea care exista si pe inregistrare (injurii aduse mie )
Astept raspunsuri !
Provocarea este doar circumstanta atenuanta. Deci nu va disculpa, doar va dau o pedeapsa mai mica.

Amenintarea poate sa ii produca traume psihice, inclusiv teama. Daca ea sustine ca s-a speriat atat de mult ca o veti pune intr-un pericol atat de grav incat a simtit nevoia sa faca o plangere penala pentru a se apara, e suficient pentru organele de urmarire penala.

Inregistrarile nu pot constitui probe in procesul penal decat daca au fost facute cu autorizatie legala, ceea ce nu este cazul.

In concluzie, ea nu are probe concrete, este cuvantul ei impotriva cuvantului dvs. Cu toate acestea, este vorba de o infractiune/i la care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate. Impacarea inlatura raspunderea penala, in orice moment al procesului (amenintare+loviri si alte violente).

Sfatul meu este sa va impacati cu doamna.

Daca nu, riscati ca instanta ( in cazul in care se ajunge acolo) sa retina totusi savarsirea infractiunilor si va fi mai grav - este vorba de concurs de infractiuni, vi se poate aplica o pedeapsa - cu inchisoarea sau amenda - care va aparea in cazier.
In situatia aceasta,astfel cum ati relatat-o,nu cred ca exista dovezi concludente pentru a fi dovedita o eventuala plangere penala, pe care colega ar formula-o,eventual,impotriva dvs.
Oricum,pentru linistea dvs.sufleteasca si pentru a evita o stare de tensiune deja existenta,cel mai bine ar fi sa va calmati,sa nu mai loviti femeile si sa va impcati

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva unui minor manolachealex manolachealex In urma cu cateva zile, mi s-a facut plangere penala de catre o colega. Din cate am inteles am fost acuzat de santaj, injurii. Sunt la liceu, in clasa a XI-a, ... (vezi toată discuția)
Cearta scolara ContSters195078 ContSters195078 Buna ziua. Stiu ca pare o \"gainarie\" insa as dorii sa stiu care ar fii contraventiile pentru situatia ce o voi prezenta. O colega mi-a adresat in mod ... (vezi toată discuția)
Instigare la infractiunea de lovire paraschivrares paraschivrares buna ziua , a-si dori sa aflu in ce articol se incadreaza si daca se incadreaza urmatorul fapt: Acum ceva timp in urma o persoana care o cunosc intr-un loc ... (vezi toată discuția)