avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere Penala impotriva unui minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere Penala impotriva unui minor

In urma cu cateva zile, mi s-a facut plangere penala de catre o colega. Din cate am inteles am fost acuzat de santaj, injurii. Sunt la liceu, in clasa a XI-a, si politia m-a amenintat cu exmatricularea. Ceea ce nu imi place, este ca acea colega a exagerat foarte mult in legatura cu ce am facut si a mai adaugat niste injurii in plus ca sa am eu mai multe probleme. Nu exista prea multe dovezi in legatura cu ce am facut decat cativa "martori" care sunt impotriva mea. Am mai facut cateva glume in clasa, si ea le-a considerat ofensive. Nu stiu ce sa fac, Vineri trebuie sa dau declaratie si nici macar nu stiu ce sa scriu. AJUTOR VA ROG!
Cel mai recent răspuns: manolachealex , utilizator 16:20, 22 Octombrie 2013
ar fi de folos sa ne dati cateva detalii cu privire la ce i-ati adresat raclamantei.
Conform spuselor ei sunt acuzat de:
• Ca o obligam sa vorbeasca la telefon si sa stea in banca cu mine
• Ca o faceam "nenorocita, catea, etc."
• Ca o umileam intr-un fel sau altul

Sunt acuzat pe nedrept. Nu am obligat-o sa faca nimic, de injurat, am injurat-o doar de cateva ori cand eram extrem de nervos. Ce ar trebui sa scriu in declaratia aia si ce nu?
faptul ca o obligati sa vorbeasca la telefon si sa stea in banca cu dvs nu constituie infractiune. ca atare hnu vor fi retinute in sarcina dvs.
in declaratia d ela politie va trebui sa aratati in ce context au avut loc injuriile, faptul ca ati fost provocat de catre reclamanta. totodata cat timp sustinerile ei se bazeaza doar pe martori, nu vor fi suficient de temeinice.veti arata in delcaratie faptul ca pt dvs totul a fost o joaca si ca daca ea a luat totul in serios, va cereti sxcuze, va pare rau. cred ca mai mult decat o neincepere de urmarire penala pt motivul ca fapta dvs nu prezinta pericol social, nu se va intampla
Daca sunt martori care confirma situatia de fapt, nu ar trebui sa considerati ca "nu exista prea multe dovezi", dar deocamdata din ce descrieti dvs nu vad despre ce infractiune vorbim.
De asemenea, am fost acuzat cum ca am aratat un videoclip violent colegilor. Nu i-am obligat, i-am intrebat daca vor sa se uite, si unii din ei au acceptat, nu i-am fortat. Asa-i la adolescenta, fiecare incearca sa fie cat mai "cool", dar unii se simt ofensati. Pot merge sa dau declaratie si fara unul din parinti? Desi ei mi-au zis sa vin cu un parinte, eu as dori sa merg singur. Daca e posibil sa merg si fara parinti, as dori sa am si un argument legal (din consitutie) prin care nu sunt obligat sa vin cu cineva. (Inca sunt minor)

Faza e ca nici eu nu prea stiu de ce sunt acuzat. Din cate am inteles, cica am santajat-o prin niste inregistrari. Ideea este ca, i-am dat sa asculte niste inregistrari, dar nu am amenintat-o ca o sa le arat cuiva, ceea ce inseamna ca nu a fost un santaj, desi ea a scris in plangere ca a fost. Nici eu nu mai stiu ce sa fac, o parte din colegi sigur o sa depuna declaratie impotriva mea...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Octombrie 2013
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire andreix19 andreix19 Buna ziua, De la un timp am inceput sa ma simt hartuita. Cu 5 luni in urma m-am despartit de fostul prieten si de atunci a inceput calvarul (el are 21 de ... (vezi toată discuția)
Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)
Hartuirea online Chronical Chronical Salut, Fosta mea prietena a vrut sa ma santajeze cu niste conversatii.... am dovezi in care prietena ei admite ca are conversatii trimise de prietena mea... ... (vezi toată discuția)