avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire

Buna ziua,
De la un timp am inceput sa ma simt hartuita. Cu 5 luni in urma m-am despartit de fostul prieten si de atunci a inceput calvarul (el are 21 de ani). La inceput a fost bland dar cum eu nu am mai vrut sa ma impac cu el a inceput sa treaca la fapte: a desumflat cauciucul unui prieten, s-a inhaitat cu niste colegi de clasa si permanent primesc injurii, primesc mesaje de la el (nu dar de amenintare, dar prin care el spune cat de bun e el si cat de proasta sunt eu), prieteni de ai mei sunt sunati si primesc mesaje. Eu am suportat pana astazi cand la 9 dimineata am primit un mesaj pe facebook de la un prieten de al lui care spunea: Te va face zob! (am facut screenshot). Cand am ajuns la scoala am avut surpriza ca fostul sa scoata (habar nu am de unde) niste poze mai intime cu mine pe care eu nu i le-am dat si sa le distribuie la scoala. Foarte multe persoane le au. Primesc permanent injurii. Situatia numai poate continua pentru ca ma simt hartuita si agresata psihic. Vreau sa ma duc la politie si sa fac plangere dar nu stiu daca se poate rezolva ceva pentru ca nu am dovezi inafara de acel mesaj: Te va face zob. In schimb am multe persoane din clasa ca martori. Ma gandesc ca ei pot sterge pozele din telefon si pe urma sa nu recunoasca nimic. In schimb atuul meu poate fi ca multa lume a vazut acele poze. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Ina Dimitriu , Consilier juridic 10:46, 7 Aprilie 2011
plangere penala, daune morale sa cereti...
Buna seara Andreea!
Incearca sa ai o discutie cit mai calma cu el,in care sa-l lamuresti ca procedeaza incorect fata de tine,si ca in felul acesta multe fete se vor feri sa-i mai fie prietene sau iubite.
Parerea mea este ca e un barbat care nu stie sa piarda,mai mult este tipul de om ranchiunos,razbunator ( asta o simti tu din plin)

(...dar prin care el spune cat de bun e el si cat de proasta sunt eu)
, nu Andreea nu este asa cum spune el,e tocmai opusul celor creionate de el.
Daca in urma acestei discutii nu va intelege ca greseste,si nu renunta la acest mod josnic de a te prezenta colegilor si prietenilor tai,nu-ti ramine decit sa-ti pui in tema parintii cu ceea ce -ti face acest individ,si evident sa-l si reclami.:luck:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Frustrarea produce agresiune. Asta tine mai mult de natura umana (animala) decat de legile juridice.
Incearca sa oferi unui catel un os, apoi sa i-l iei brusc :console:
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
ContSters184021, utilizator
Cere ceva in schimb pentru a renunta sa mai prezinte altora acele imagini cu dvs ?


Important ar fi sa luati legatura daca se poate si cu un psiholog pentru a va ajuta sa tereceti peste aceste greutati.

Din punct de vedere juridic,puteti formula o actiune civila,in pretentii pentru lezarea imaginii dvs in scoala si in societate,prin care sa solicitati daune .
Actiunea civila se timbreaza la valoarea pretentiilor emise si se dovedeste cu probe,acte,martori,interogatoriu,alte probe acceptate de lege.
Recomanadabil (in functie si de posibilitatile materiale) ar fi sa luati legatura cu un avocat pentru a va consilia ce trebuie facut si pentru a va sustine eventual cauza
Daca v-a amenintat si v-a santajat sa va impacati cu el, ca daca nu va face ceea ce face, sau ca va va arata el, atunci faceti o plangere pt santaj si amenintare, si credca v-a amenintat, deoarece ce s-a intamplat este consecinta refuzului dv. Pana si mesajul trimis de prietenul sau arata ca o amenintare ce va fi pusa in practica, iar prietenul sau ar putea fi bun de martor.
Cereti sprijinul parintilor, individul v-a mirosit slabiciciunea, iar acum se foloseste de asta.

Art. 211 C.pen. - ,,(1) Constrângerea unei persoane, prin violenta sau
amenintare, sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, daca fapta
este comisa spre a dobândi un folos injust, pentru sine sau pentru
altul, se pedepseste cu închisoare stricta de la un an la 5 ani.

(2) Când constrângerea consta în amenintarea cu darea în vileag a unei
fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata,
pentru sotul acesteia sau pentru o ruda apropiata, pedeapsa este
închisoarea stricta de la 2 la 7 ani".

Alte discuții în legătură

Hartuire! ContSters228520 ContSters228520 Buna ziua. As ruga pe cei care citesc acest mesaj sa ma ajute, sa ma indrume spre o rezolvare a situatiei pe care v-o prezint. Cred ca sunt hartuit, asa ... (vezi toată discuția)
Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Sunt nedumerita- santaj cu poze in ipostaze intime missmary missmary Buna ziua.De cateva luni fostul prieten ma santajeaza in continua ca distribuie ceva poze sexy cu mine...Ce as putea face?:( (vezi toată discuția)