avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita anulata pentru lipsa capacitate ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita anulata pentru lipsa capacitate exercitiu

Am incheiat un contract de inchiriere imobil cu o persoana juridica.
Pentru ca aceasta persoana nu mi-a platit chiria mai multi ani am incercat sa fac o executare silita sa-mi recuperez banii de chirie pe 3 ani anterior.
Dar chiriasul meu a contestat executarea in instanta pe motiv ca persoana care semnase contractul cu mine nu avusese la data incheierii contractului calitatea de administrator.
Totusi contractul poarta stampila firmei contractante, impotriva careia eu am inceput actiunea de executare. In plus, in tot acest timp firma respectiva a subainchiriat spatiul meu altei firme care si acum desfasoara acolo activitate iar chiria de la aceasta o incaseaza chiriasul meu.
Se pare ca din cauza acelei semnaturi data de o persoana fara capacitate de exercitiu contractul incheiat intre mine si aceasta persoana juriica este lovit de nulitate.
Nu inteleg aceasta nulitate atata timp cat actul poarta si stampila firmei si cat timp administratorul de drept a incheiat un alt act de inchiriere pe un act nul (nulitate solicitata a fi stabilita in instanta de firma )
Poate cineva sa ma sfatuiasca ce pot face sa dovedesc faptul ca nu ar fi nulitate deplina? Am dreptul la apel. Dar mai am sanse sa recuperez banii de chirie prin executare silita?
Cel mai recent răspuns: ElenaPElena , utilizator 23:57, 17 Noiembrie 2017
Nu cred ca e vorba de nulitatea contractului ci, de calitatea acestuia ca si titlu executoriu ce poate fi pus in executare fara o confirmare de instanta. Prin urmare, daca vi se respinge si apelul, intentati o actiune in pretentii pe baza aceluiasi contract si solicitati pe linga chirie, dobinda si rata inflatiei. De abia pe baza acestei hotariri, devenita executorie, veti trece la executarea silita.
Multumesc mult pentru sfat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unui chirias, in baza contractului de inchiriere inregistrat la administartia finantelor publice. pacurar pacurar Rog un raspuns referitor la pasii de urmat in vederea executarii silite, respectiv recuperarea chiriilor restante si evacuarea, pentru un chirias persoana ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Nu mi se plateste chiria! tiramis2002 tiramis2002 buna!v-as ruga daca puteti sa ma ajutati cu un raspns:am dat in chirie un apartament,primele 2 luni a platit, apoi imi spune ca a ramas fara job si e in proces ... (vezi toată discuția)