avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de vacanta

Buna seara!
Am semnat, pe lista de angajati ia institutiei publice unde lucrez, pentru primirea unui pachet de tichete. Cand mi-au fost date in mana, am constatat ca sunt tichete de vacanta.
Dat fiind ca nu le voi folosi niciodata dar mi se va opri din salariu un impozit important pentru ele, am cerut sa le dau inapoi. Nu au acceptat sa le primeasca - sub multe motive, dar nici unul juridic clar, inafara de semnatura mea.
Imi puteti spune daca, in cadrul legii, eu pot returna tichetele de vacanta pe care le da institutia publica la care lucrez?
Eu am incercat sa citesc ordonanta din 2017 fata in fata cu cea din 2009 dar modificarile din 2017 sunt greu de raportat la articolele din 2009 iar OUG consolidata nu am gasit-o pe net.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
IonIoanaAnca, utilizator
Cel mai recent răspuns: IonIoanaAnca , utilizator 21:45, 26 Noiembrie 2017
OUG 8/2009 actualizata
[ link extern ]

Normele metodologice privind acordarea tichetelor de vacanţă
[ link extern ]
art. 14^1
(1) La sfârşitul perioadei de valabilitate, la data stabilită de angajator sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia să restituie angajatorului voucherele de vacanţă pe suport hârtie acordate pentru anul în curs şi neutilizate ori necuvenite, potrivit prevederilor legale.
Multumesc foarte mult pentru linkul respectiv. Voi citi.
Voiam sa stiu daca am dreptul sa REFUZ acest beneficiu.
Legea nu prevede acest aspect, insa puteti adresa o intrebare Ministerului Muncii sau Ministerului de Finante.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Voucherele de vacanță - returnare sau nu în caz de demisie? emma_pitoi@yahoo.com emma_pitoi@yahoo.com Sunt pentru anul 2017 sau pentru 2018? In caz de demisie cum procedez le returnez am lucrat tot anul 2017? Multumesc (vezi toată discuția)
Masa si cazare - pentru vouchere ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Unitatea noastra urmeaza sa distribuie la salariati voucherele de vacanta. Fiecare salariat trebuie sa spuna daca doreste sa primeasca sau nu ... (vezi toată discuția)
Vouchere vacanta buiavasi buiavasi as dori sa ma lamuriti si pe mine daca voucherele se acorda proportional cu timpul lucrat iar pt salariatii pensionati sau plecati trebuie sa le retinem ... (vezi toată discuția)