avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare pret imobil in urma masuratorilor din ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare pret imobil in urma masuratorilor din cartea funciara

Buna seara,

In urma cumpararii unui imobil care era in stadiul de constructie am incheiat un antecontract de vanzare cumparare in care scria ca voi cumpara un imobil cu o citez "suprafata utila de aproximativ 65mp masuratoare ce va iesi exact in urma masuratorilor cadastrale".
In extrasul de carte funciara obtinut in urma cmasuratorilor cadastrale scrie ca suprafata utila este de 60.76mp.

In antecontract am clauza citez: "Noi partile am luat la cunostinta faptul ca suprafata se poate modifica intre planul de arhitectura si releveul final intabulat in Cartea Funciara apartamentului cu +/-2% pana la +/-10% situatie in care pretul final se va recalcula in functie de suprafata finala rezultata pe baza masuratorilor cadastrale".

Acest lucru inseamna ca voi plati mai putin? Nu am discutat inca acest aspect cu vanzatorul, insa vreau sa stiu daca am dreptate si se va modifica pretul.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Mp utili camelia_g camelia_g Vreau să cumpăr un apartament și nu sunt sigură de suprafața acestuia (mp utili). Unde pot să verific suprafața reală/\"oficială\"? Care din ... (vezi toată discuția)
Salut, am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati ... MariusManole MariusManole Salut, Am facut un antecontract pentru cumpararea unei jumatati dintr-un duplex. Ni s-a prezentat un plan arhitectural in care era trecuta suprafata utila ... (vezi toată discuția)
Ap vandut cu suprafata mai mica thesys thesys Buna ziua, in curand voi cumpara un apartament intr-un bloc nou, iar problema este ca suprafata utila masurata (85 mp) este mai mica cu 4mp fata de ... (vezi toată discuția)