avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua. Am un baietel care pe 10 februarie 2018 va implini 2 ani. Intentionez sa imi depun dosarul pentru obtinerea stimulentului de insertie. Daca incep serviciul pe 11 decembrie voi primi stimulentul? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 19 Noiembrie 2017
Raspunsul este afirmativ. Pentru a evita orice neplacere, incercati totusi reluarea activitatii incepand cu data de 10 decembrie.
RalukElena a scris:

.... Daca incep serviciul pe 11 decembrie voi primi stimulentul? Va multumesc anticipat.

Depinde de moduil de calcul al termenului de 60 de zile.
Legea nu specifica decat ca trebuie sa se obtina venit impozabil cu 60 de zile inainte de a impli copilul 2 ani (mai exact 1 an si 10 luni) si daca legiuitorul nu a zis ca trebuie sa fie lucratoare inteleg ca sunt calendaristice. Asa o fi? Altfel nu ar trebui sa se scada toate liberele legale din acea perioada si chiar si week-end-urile? Multumesc.
Sunt zile calendaristice .. insa modul de calcul al lor poate difera (adica,depinde cum numara aceste zile)
Am sunat la Directia comunitara Iasi si nu m-au lamurit cum se numara aceste zile. Stiti pe cine sa mai intreb ca sa ma lamuresc? Dupa lege(zile calendaristice) si logica mea reiese asa: pe numarate sunt 21 zile lucrate in dec intre 11 -31. 31 in ian. si 09 in feb= 61 zile.
Multumesc mult de tot..
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
RalukElena, utilizator

Alte discuții în legătură

Fisa post Diore Diore Buna seara! Am o intrebare. Si as dori un raspuns. Dupa mai multe cautari pe google, unde nu m-am lamurit deloc, m-am gandit sa postez aici. In fisa ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna zile calendaristice cretzustancu cretzustancu Buna ziua, Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Am lasat la o firma de reparatii un telefon defect in garantie. Dupa regulile lor reparatia trebuia ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Useralina Useralina Copilul implineste 2 ani pe 21 feb 2018. Daca am calculat corect, pentru a primi stimulentul de insertie ar trebui sa ma intorc la serviciu in 23 dec ... (vezi toată discuția)