In urma dezbaterii succesiunii in instanta in urma decesului parintilor, a fost pronuntata hotararea definitiva si irevocabila. Sunt 7 mostenitori, din care unul detine titluirile de proprietate originale (emise pe numele parintilor decedati) in care sunt toate datele masei succesorale care a fost dezbatuta.
In urma hotararii, eu vreau sa-mi intocmesc cartea funciara (pentru bunurile mostenite conform hotararii) si imi trebuie copie legalizata dupa titlul de proprietate insa mostenitorul care are actele originale nu vrea sa mi le dea.
Va rog frumos sa ma sfatuiti cum pot proceda pentru a capata titlul original ca sa pot face copie legalizata?
Exista vreo posibilitate legala de a obliga detinatorul sa mi-l dea, pentru ca si eu sunt mostenitor si consider ca e normal sa am drept de acces la actele care au stat la baza dezbaterii sucesiunii si sa pot beneficia de hotararea instantei?
Va multumesc.
Cu deosebita stima,
Alexandru
Titlu de proprietate
marusca
Ma aflu in urmatoarea situatie. Odata cu legea 18/1990 unul din unchii mei am facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a terenurilor tatalui ... (vezi toată discuția)