Am aflat de procedura si actele de transfer ale dosarului de pensionare dintr-un judet in altul. Eu sunt acum in aceasta situatie; sa-l mut din Prahova in Ilfov la noul domiciliu. Am citit ca la Casa de Pensii Ilfov dosarul meu primeste alt numar si se va da o noua decizie unde punctajul ar putea fi mai mare, mai mic sau ramane acelasi. Eu as fi interesat sa aflu cum ar putea sa influienteze actele de la dosar o decizie diferita de cea initiala?
Calculul punctajului se efectueaza in acelasi mod, indiferent de judet, avand la baza documentele existente in dosarul depus pentru pensionare. Daca ati citit/ auzit undeva (?!) ca este posibil sa difere punctajul in urma transferului pensiei este o pacaleala.
Da, a fost o confuzie, am recitit intr-un memoriu scris de mine si adresat Casei de Pensii imediat dupa aparitia legii 172/2016. La dosarul original exista o adeverinta care precizeaza ca in anul 1974 am avut conditii grele de munca, ca dupa 1977 timp de 6 ani am avut un spor lunar in bani pentru activitate desfasurata in mediu cu activitate de radiatii si ca aceste activitati nu au fost evidentiate in Cartea de Munca pentru a primi grupa de munca. Cred ca as putea sa fac cunoscut acest memoriu si noii Case de Pensii, sa fie atenta la adeverinta unitatii din dosar si in baza legii 172/2016 are posibilitatea sa recalculeze punctajul.
Procedura de transfer a pensiei dintr-un judet in altul nu mentioneaza obligativitatea recalcularii punctajului pensiei.
Mentiunile din adeverinta respectiva nu duc automat la incadrarea dvs. in grupa de munca. Pentru a fi incadrat in grupa de munca, anterior anului 1990 trebuiau aplicate prevederile Ordinului MMPS nr.50/ 1990 completat cu toate actele normative ulterioare, la 31.08.1994. Acest ordin prevedea mentionare in carnetul de munca a anexei la ordin (1 pentru grupa I si 2 pentru grupa a II-a) si a pozitiei din anexa la care s-a incadrat activitatea dvs.
Daca adeverinta respectiva face referiri la anexa si la pozitia din anexa aveti sanse de incadrare in grupa de munca.
Conditii grele si spor pentru activitatea desfasurata se refera la o suma de bani pe care ati primit-o suplimentar la salariu, nu la incadrare in grupa de munca.
Va multumesc pentru interventia in discutia propusa.
Adeverinta societatii nu face referire la anexa si pozitie in anexa dar dupa parerea mea este data de gol de abuzurile perioadei. Ca fapt divers; in 1974 am primit decizie de muncitor necalificat la revenirea din stagiul militar de 6 luni ca urmare unui decret 153 sau 173 din 1973. In anul 1990 eu nu mai eram angajat, ma transferasem in anul 1989 luna iulie in alta societate si am fost omis sau renegat tinand cont de modul cum am fost nevoit sa plec. Am revenit 1n societate la acelasi loc de munca in anul 1993 pana in 2007 ca sef. Drepturile pentru grupa de munca pe perioada 1993-2001 le-am obtinut cerand in instanta fara a fi inscris ceva in CM. Precizarea tuturor documentelor verificabile mentionate in legea 172/2016 care se gasesc in unitate m-ar ajuta sa demonstrez din nou in instanta ca perioada 1977-1989 este echivalenta in grupa de munca precum perioada 1993-2001, ca multe activitati se desfasurau in afara locului de munca, ca desi eram in deplasare pe santier eram dublu subordonat, etc.