avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce elemente din dosarul de pensie pot modifica ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce elemente din dosarul de pensie pot modifica punctajul cand pensionarul se transfera dintr-un judet in altul?

Am aflat de procedura si actele de transfer ale dosarului de pensionare dintr-un judet in altul. Eu sunt acum in aceasta situatie; sa-l mut din Prahova in Ilfov la noul domiciliu. Am citit ca la Casa de Pensii Ilfov dosarul meu primeste alt numar si se va da o noua decizie unde punctajul ar putea fi mai mare, mai mic sau ramane acelasi. Eu as fi interesat sa aflu cum ar putea sa influienteze actele de la dosar o decizie diferita de cea initiala?
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
ion +, utilizator
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 20:23, 19 Noiembrie 2017
S-ar putea sa aveti surpriza ca anumite documente (expl. ordine de deplasare, condica de prezenta, etc.) sa nu se regaseasca in arhiva, trecand totusi peste 30 de ani din momentul respectiv si genul respectiv de documente sa nu aiba termen de pastrare precum foile de pontaj si statele de plata - 50 de ani.
Sunt sigur ca tineti cu mine! Ordinele de Deplasare care erau indeplinite, aveau si un decont financiar care cred ca se pastreaza ca si statul de salarii. Eu cred ca si registrele de evidenta a deplasarilor mai exista. Condicele de prezenta poate au disparut dar au ramas statele de plata ale lunilor incriminate cu ore de noapte diferite fata de ceilalti colegi. O alta varianta ar fi cu martori, colegi, personal din executie precum sefi, ingineri, maistri, tehnicieni, declaratii scrise ale fostilor directori care au mai fost date in interesul celor care au ajuns in instanta. Si in arhiva serviciului de resurse umane sunt urme palpabile ramase. Adeverinta de concediu medical si internare in legatura cu activitatea le-am cerut direct de la sursa si ma asteapta sa le ridic.
Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca dvs. ca parte in proces trebuie sa cereti instantei sa dispuna firmei sa depuna la dosarul cauzei documentele pe care le mentionati. Expertul nu va cauta prin arhiva firmei, neavand mentionata aceasta activitate in cadrul desfasurarii unei expertize. De asemenea, martorii nu intotdeauna sunt usor de convins sa vina in instanta sa depuna marturie.
Sa aveti bafta, atunci !
Bafta sa fie, ramane sa aranjez cu timpul sa ma ajute. Multe multumiri pentru atentia si sfaturile primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O sentinta data de instanta pentru grupa 2 de munca mai poate fi revizuita? ion + ion + In urma unui proces impotriva angajatorului am supus judecatii in 2012 trei perioade de munca pentru grupa 2; 1972-1977, 1977-1989, 1993-2001. In ultimele doua ... (vezi toată discuția)
Am primit spor de conditii grele un an de zile. anul acela nu trebuia sa fie in gr. 1 de munca la pensie? ion + ion + In perioada 01.01.1974-01.01.1975 am primit 40 lei lunar spor conditii grele de munca acordat conform art. 89 din legea 10/1972* si art 68 (2) din legea ... (vezi toată discuția)
Perioade lucrate in grupe de munca, ordinul nr. 125/1990 titi13 titi13 tatal meu lucreaza din 1977am cerut adeverinta cu grupa de munca si am primit o adeverinta cu grupa de munca doar pe perioad 1990 pana 2001 se incadreaza in ... (vezi toată discuția)