avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie Amenda catre consiliul local Sector 1 - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie Amenda catre consiliul local Sector 1 - cum trebuie sa procedez?

Astazi un vecin m-a informat ca am primit un PV de amenda ( 22.09.2017) cu afisare ( in data de 14.11.2017) pe poarta casei unde am inregistrat CI-ul ( nu locuiesc acolo ) in valoare de 5000 lei.

- In data de 07.02.2017 "cica" amd primit tot prin afisare pe usa unui apartament a carui proprietar sunt si care este nelocuit de mai bine de 1 an si jumatate, o invitatie la Politia Locala sector 1 cu documentele apartamentului respectiv documentele justificative ale lucrarilor executate in acest apartament ... invitatie de care eu nu am avut cunostiinta si nici nu i-am dat curs.... de unde si amenda.

Istoric: undeva in 1997-1999 in acest apartament am avut niste chiriasi care au facut o renovare si au anulat 2 pereti ( de BCA, NU de rezistenta ) facand un open-space respectiv niste anulari / modificari ale coloanelor de aerisire comune, ulterior am avut un proces pe rol pt evacuarea chiriasului respectiv pentru neplata chiriei pe motiv ca au facut in cuantumul chiriei datorate o serie de amenajari fara acordul meu / sau al vreunei autoritati / locatari ... proces castigat in 1999/2000 cand am reusit sa ii si evacuez.... ... ACUM cca: 18-20 ani !

Ulterior apartamentul in cauza a mai fost inchiriat de 2 ori fara probleme, respectiv a avut parte de niste zugraveli cam odata la 5 ani, ultima fiind din 2009., iar din 2015 nu a mai fost locuit.

Mentionez ca eu nu locuiesc in Romania, ci in Austria unde am rezidenta, la acest apartament am trecut ultima data in toamna anului trecut (noiembrie 2016 - cu ocazia unei inundatii, la cca 3 zile dupa eveniment, eu fiind in Austria la data producerii - s-a spart teava de incalzire cu agent termic de la calorifere cand s-a incarcat instalatia) iar inainte ocazional, sa ma asigur ca este ok.

- banuiesc ca adresa trimisa de cei de la Politia Locala este pe baza unei sesizari binevoitoare a vreunui vecin, avand in vedere ca au fost tot timpul probleme in acel bloc cu inundatii ale apartamentelor, tevi comune sparte...etc... iar eu nu am fost tot timpul la dispozitia administratiei, nelocuid nici acolo si nici in tara pentru mari perioade de timp.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
mail4me, utilizator
Cel mai recent răspuns: mail4me , utilizator 16:50, 2 Martie 2018
Formulati contestatie impotriva pv de contraventie,faceti dovada celor mentionate si aveti sanse de castig.Este recomandat sa va angajati un avocat pt a va reprezenta ,mai ales ca nu locuiti in tara.Succes,
Multumesc, insa am cateva neclaritati:

1. Privind PV de amenda:

- trebuie doar sa justific ca nu am avut niciodata domiciliul la acel apartament ( am CI-ul la o cu totul alta adresa ), respectiv documentul de rezidenta in strainatate... si cred ca mai am salvate si biletele de avion cu datele cand am fost in romania in 2016 - 2017 ?

2. privind modificarile aduse apartamentului: - nu mai am actele procesului din 1997-1999 si nici PV-ul de evacurare... eventual doar posibilitatea sa gasesc ceva in arhiva instantei ... eventual sa iau legatura cu unul dintre martorii care au fost prezenti la evacuare, in afara pe tatal meu si inca un prieten de familie care au decedat intre timp ? ... nu am nici un document privint acele modificari, nefiind facute de catre mine.

- dar nu cumva acele modificari sunt prescrise avand in vedere ca au fost in urma cu cca 20 ani ?
am avut infatisarea la mijlocul lunii februarie, m-am prezentat cu urmatoarele acte si cu intampinare depusa de avocat:

- CI-ul meu care este la o alta adresa decat unde mi s-a comunicat afisarea in data de 07.02.2017;
- actul de rezidenta prin care domiciliul meu este in strainatate;
- contractul de munca si adeverinta prin care se dovedeste faptul ca nu lucrez in romania, ci in strainatate;
- biletele de avion care atesta faptul ca intre data de 02.02.2017 - 24.03.2017 nu eram in tara;
- copie dupa o hotarare judecatoreasca definitiva din 2000 din care rezulta ca modificarile din apartament au fost facute in perioada 1998-1999 de catre un fost chirias, fara a avea vre-un acord de-al meu ( fapt pentru care ne-am si judecat de altfel si am castigat).

Avocatul politiei locale (sau juristul) a tot data din gura ca "nu conteaza unde am domiciliul in CI si nici unde locuiesc fizic, atata timp cat detin un apartament la o alta adresa sunt responsabil pt. ca nu am dat curs invitatiei afisate pe usa acestui apartament, afisare care rezulta ca a fost pusa si din PV-ul politiei locale."

... dar amenta au stiut sa mi-o trimita la adresa din CI !!!

Decizia instantei, judecatoarei, care nici macar nu a catadicsit sa se uite pe acte si pe intampinare, a fost ca a respins contestatia facuta de mine. ... cum se trezesc dimineata asa si judeca .... tara de KK !

- sa vad ce o sa fac in apel, deocamdata astept motivarea deciziei... sa vad ce o fi débitât stimata doamna care se pare ca s-a trezit cu fata la cearceaf.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu galagia vecinilor dintr-un apartament renovat (mai bine zis desfiintat). bspopescu bspopescu Buna ziua, locuiesc la etajul 5 si de cateva luni s-au mutat deasupra mea niste chiriasi care fac galagie in fiecare seara si noapte intre orele 22:00 - 2:00 ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere aldo_nick aldo_nick S-a terminat perioada contractului de inchiriere,si proprietarul nu mai doreste sa prelungeasca;Cum face ca sa evacueze chiriasii acestia refuzind lucrul ... (vezi toată discuția)
Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)