avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces

daca am depus o declaratie si urmeaza sa ma prezint la proces ca martor..pot sa nu ma prezint la proces??se intampla ceva??
va rog ajutati-ma..:(:(:((
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 12:21, 10 Octombrie 2009
1-Respectati regulamentul forumului si nu deschideti mei multe topicuri cu aceiasi tema
2-daca detineti calitatea de martor intr-un proces,aveti obligati sa va prezntati la judecarea cauzei.Chiar daca doriti sa nu va prezentati,instanta are autoritatea si masurile legale a dispune masuri pentru a va prezenta pentru audiere.Pentru a evita posibile aplicari de amenda,aducerea cu mandat,este de preferat sa va prezentati in fata instantei sa va sustineti punctul de vedere si sa raspundeti intrebarilor pe care eventual ,instanta le va aprecia necesare pentru lamurirea aspectelor si solutionarea cauzei
dar de ce va este asa teama?
mie teama de cel impotriva caruia am depus declaratia..
dar partea aceea prin neprezentarea martorului la proces numai este valabila?
De vreme ce detineti calitatea de martor in proces,la dosar exista declaratia dvs,
pe cale de consecinta pentru respectarea procedurii legale,instanta va desfasura toate masurile pentru a va audia
Nu cunosc la care
partea aceea prin neprezentarea martorului la proces
va referiti

Alte discuții în legătură

Martor - aducere cu mandat, amenda teapa teapa ce amenda se da pentru neprezentarea la un proces in calitate de martor la o fapta petrecuta in trafic ? nu am primit citatia dar au venit cei de la politie ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezenta martorului la proces? vandi83 vandi83 stiu ca cadrul unui proces se poate judeca in lipsa partilor, dar nu stiu daca se poate si in lipsa martorului. situatia suna cam asa: ma judec cu politia ... (vezi toată discuția)
consecintele neprezentarii paratului la interogatoriu ContSters338989 ContSters338989 Paratul nu se prezinta la interogatoriu.Care sunt consecintele? Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati ... (vezi toată discuția)