avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.183 sau ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.183 sau ucidere din culpa

În ziua de 7 octombrie 2003, într-un parc, a avut loc o altercaţie între AB şi CD, ocazie cu care AB lovindu-l puternic pe CD cu palma peste faţă, a determinat dezechilibrarea acestuia şi căderea sa pe asfalt. CD şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost transportat de urgenţă la spital. După internare, medicii au constatat decesul lui CD.

Stabiliţi încadrarea juridică a faptei comise de AB şi motivaţi dacă este obligatorie asistenţa juridică a inculpatului.
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 17:01, 1 Februarie 2006
este infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte, deoarece faptuitorula avut intentia sa-l loveasca, dar rezultatul s-a produs sub forma praeterintentei. conform art 171 cpp asistenta juridica este obligatorie in cursul judecatii deoarece pedeapsa este inchisoarea de 5 ani sau mai mare
eu as avea alta parere. incadrarea ar fi "Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Art. 188. - Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 185-187 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea strictă de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi." iar in ceea ce priveste asistenta juridica aceasta este obligatorie în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare.
te rog sa te uiti in cod sa vezi ce contine art.188 cod penal, care de fapt este abrogat.
sa inteleg ca esti de aceeasi parere cu mine
merci ca mi-ai atras atentia talida. ai dreptate : Lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte
ART. 183
Dacá vreuna dintre faptele prevázute ăn art. 180-182 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este ănchisoarea de la 5 la 15 ani.
si da sunt de acord cu tine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.183 sau ucidere din culpa flyanda2001 flyanda2001 În ziua de 7 octombrie 2003, într-un parc, a avut loc o altercaţie între AB şi CD, ocazie cu care AB lovindu-l puternic pe CD cu palma peste faţă, a ... (vezi toată discuția)
Art.183 sau ucidere din culpa flyanda2001 flyanda2001 În ziua de 7 octombrie 2003, într-un parc, a avut loc o altercaţie între AB şi CD, ocazie cu care AB lovindu-l puternic pe CD cu palma peste faţă, a ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica corecta rkinga198 rkinga198 A, B si C aplica mai multe lovituri cu pumnii si piciaorele victimei X, care pana la urma decedeaza..prin expertiza se stabileste ca A a fost cel care a ... (vezi toată discuția)