avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare juridica corecta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare juridica corecta

A, B si C aplica mai multe lovituri cu pumnii si piciaorele victimei X, care pana la urma decedeaza..prin expertiza se stabileste ca A a fost cel care a aplicat lovitura fatala (intr-o zona vitala)..pentru ce infractiune vor raspunde B si C ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:14, 13 Septembrie 2016
Buna seara
Art. 194 Vătămarea corporală daca si numai daca nu cumva se incadreaza la Art. 195 Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.
Este o chestiune de interpretare.
@rkinga198,

De art.194 nu poate fi vorba, dat fiind ca victima a decedat.
De art.195 poate fi vorba, doar daca se retine praeterintentia in latura subiectiva, caz in care participatia penala se va retine sub forma coautoratului.

Insa este posibil ca niciuna din variantele de mai sus sa nu fie corecte. Cand?

Daca atunci cand A aplica lovitura fatala, si moartea survine in momentul agresiunii si nu ulterior (conditie pentru art.195), se va retine coautorat la infractiunea de omor pentru B si C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omor sau lovituri cauzatoare de moarte Poate cineva sa imi dea raspuns la urmatoarea speta? Un agent de paza chemat sa intervina, impreuna cu alti colegi, la prinderea unor hoti ce sustrageau ... (vezi toată discuția)
Ce infractiune e? ceinfractiune ceinfractiune Ce infractiune e in cazul ca: 1. Ii dai o palma cuiva, el cade pe scari si decedeaza. 2. Torni benzina pe cineva, el ia foc, fuge si disperare sare ... (vezi toată discuția)
Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)