Buna ziua, dupa cum titlul spune am primit o amenintare supra unei mostneiri, pe care am sa o descriu mai jos :
-Acum 5 ani matusa mea de la bucuresti (care este decedata) a facut un act de vanzare cumparare cu mine si tatal meu in care ne lasa un apartament la Bucuresti
-Pe 3 august 2017 pentru ca bunica mea a murit,alta matusa ( sora ei, alta matusa din Galati) a facut un testament la notar in care lasa toate bunurile mobile si imobile mie si tatalui meu. Matusa mea a decedat pe urma pe 22 octombrie.
Astazi a venit verisoara mea care doreste sa cumpere acel apartament de la bucuresti si ne-a amenintat ca daca nu il vindem mai ieftin ei, ataca in instanta ambele mosteniri primite pe motiv ca nu am avut grija de ambele matusi. Aceasta sustine ca are o declaratie ca pe matusa de la bucuresti cand am ingropat-o am lasat-o in cimitir in cavou cateva ore si pe matusa de la galati ca nu am avut grija de ea ( sustine ca are poze cu ea ca era slaba si o poza cu o carpa in frigider), aceasta ne ameninta de altfel ca va bloca si cartea funciara a apartamentului de la bucuresti pentru ca nu il putea vinde.
Va rog mult sa imi spuneti ce e de facut in aceasta situatie
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Verisoara care va ameninta cu instanta este copilul vreuneia dintre matusi?
Matusile au avut copii?
Nepotii nu sunt mostenitori rezervatari, prin urmare verisoara nu are niciun drept sa atace in instanta contractul si testamentul.
Verisoara mea nu este copilul nici uneia, ele nu au avut copii, dar spune ca ne ataca pentru ca nu am avut grija de ele si ea are acele dovezi pe care le-am scris mai sus
Daca dovezile nu reflecta realitatea nu trebuie sa va faceti probleme, sunt doar acte de intimidare. In instanta, cel ce sustine ceva trebuie sa si dovedeasca. Pe de alta parte, ceea ce e scris ramane, deci actele pe care le aveti valideaza dreptul dvs.
Nu stiu cat de bune si stabile sunt aceste dovezi:
La matusa de la bucuresti spuen ca e tatal ei martor ca lucreaza la cimitir si a vazut cavoul lasat nesupravegheat si la matusa-mea de la galati 2 poze, una cu o carpa murdara in frigider si o poza cu ea foarte slaba ( mentionez ca la matusa-mea de la galati aveam o femeie carea avut grija de ea pana in clipa cand a inchis ochii)
Pana una, alta acceptati succesiunea. Daca a pozat carpa murdara in frigider, trebuia sa reclame relele tratamente la acel moment, nu dupa ce a decedat matusa... In privinta pozei in care matusa era slaba, oricine stie ca un om in varsta slabeste cand e bolnav. Nici cavoul nesupravegheat nu poate fi motiv de revocare a testamentului. Nu va lasati santajat, caci vorbele zboara, insa actele raman.
Mostenire
make45
Am doua intrebari: 1 Tatal sotiei mele a decedat acum sapte ani .Era despartit de mama sotiei mele si recasatorit in alt oras( Galati).Nu eram in relatii prea ... (vezi toată discuția)