Buna ziua! Bunicul meu a decedat in 1998, un s-a facut succesiunea la timpul respectiv, (precizez ca mama mea a decedat in 1990 motiv pt care aceasta succesiune ma priveste) si in 2004 a decedat bunica mea, precizez ca o matusa de-a mea a avut grija de amandoi in toata perioada in care ei au fost bolnavi, motiv pt care bunica mea i-a lasat matusii mele partea ei din mostenire prin testament, deoarece ceilalti doi copii ai ei, nu au vrut sa se prezinte pt a dezbate succesiunea dupa tatal lor(bunicul meu). Eu am intocmit o procura prin care matusa mea (CEA care a ingrijit bunicii) ma poate representa in cazul in care VOR ajunge la un acord, deoarece trebuia sa parasesc tara. Intrebarea mea este, se poate ataca testamentul matusii mele? Ce parte din mostenire ii revine efectiv? Multumesc!
Vreau sa stiu daca poste FII atacat testamentul lasat de bunica mea in favoarea matusii mele. Si care este Cota efectiva din mostenire, care-i revine? Multumesc!
trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunic, in ceea ce priveste testamentul facut de bunica puteti sa-l atacati insa sansele de castig sunt minime, asa cum chiar dvs. marturisiti, matusa a fost cea care a avut grija de bunica. Pentru succesiune trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii, dvs., matusa si ceilalti 2 unchi/ matusi, daca nu va intelegeti, sa va duceti la notar, deschideti actiune in instanta. Dvs. va revine dupa bunic 0,16% din mostenire
E o greseala ca ati lasat procura unui alt mostenitor.
Cat despre cote, eu nu am inteles caree parte a lasat bunica etc. Se vede ce contine testamentul, se fac doua mosteniri succesive, se vede care mostenitor a acceptat ce mostenire si abia apoi se obtin niste cote.
Din pacate, nu am informatii suficiente, trebuia sa fi mers la un notar o ora inainte sa plecati. Cu actele, ca sa inteleaga ceva omul.
Va multumesc pt explicatii! EU nu am pretentii la casa de aceea am lasat procura matusii mele, dupa moartea mamei EA m-a crescut, IMI faceam griji pt EA, din cate am auzit sunt multe cazuri in care testamentele vin atacate. Din partea mea EA va aveva sprijinul necesar!