avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am doua intrebari: 1 Tatal sotiei mele a decedat acum sapte ani .Era despartit de mama sotiei mele si recasatorit in alt oras( Galati).Nu eram in relatii prea apropiate.Am aflat de curind ca a decedat . Sotia mea mai are vreun drept de mostenire asupra bunurilor ramase si cum pot afla ce patrimoniul avut la data decesului? Cu cea de-a doua sotie nu a avut copii,sotia mea fiind singurul sau copil. 2 Sora tatalui sotie mele , (o matusa) , care nu avea sot si copii a decedat acum trei luni la vasta de nouazeci de ani.Detinea un apartament pe care l-a lasat printr-un testament unei familii care prin mijloace asacunse i-au solicitat acest lucru .Sanatatea ei mintala era deja afectata . Cum putem ataca acest testament prin care acesti vanatori de bunuri au reusit sa o deposedeze in detrimentul mostenitorilor ? Cu stima si deosebit respect.
Cel mai recent răspuns: Elemer Kadar , Consilier juridic 15:29, 10 Septembrie 2013
Având în vedere că este fiica defunctului are dreptul la moștenire. Solicitați de la primăria ultimului domiciliu anexa 24 și ve-ți afla bunurile impozabile și persoanele cu care ve-ți intra la moștenire.
În ceea ce privește cea de-a doua problemă dacă puteți dovedi că la data întocmirii testamentului mătușa nu avea discernământ atunci contactați un avocat și s-ar putea să aveți șanse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pe baza de testament zombie_ro zombie_ro Buna ziua Caz: In urma cu 7 ani matusa sotiei a incheiat impreuna cu aceasta un testament, prin care lasa exclusiv sotiei mele (nepoata dansei de la sora ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! părinții au fost despărțiți de cind eram copii ... danotilia danotilia Buna ziua ! Părinții au fost despărțiți de cind eram copii . Tata nostru s-a recăsătorit și nu a avut alți copii cu noua soție . Amindoi au locuit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)