avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atacare testament

Buna seara,
socrul meu a avut o matusa care nu a fost casatorita niciodata, nu a avut copii, a avut 2 frati care au decedat inaintea ei. Prin testament, ea i-a lasat socrului meu toate bunurile, testament facut in 2006. Doresc sa va intreb cine poate ataca acel testament? Sunt copii ai fratilor decedatei care ameninta cu atacarea testamentului . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:49, 26 Ianuarie 2018
Depinde ce motiv au. Mostenitori rezervatari nu sunt.. deci altul trebuie sa fie motivul, ca ex ca nu ar fi avut discernamant la data intocmirii actului. Daca nu e cazul, ca nu le convine, nu e motiv cu care sa aiba succes in instanta.
..apare trecut in testament ca s-a constatat ca persoana este lucida..deci nu e vorba de discernamant iar copii, cum am zis, nu are. Motivele sunt discutabile, eu voiam sa stiu cine are dreptul prin lege sa atace testamentul, auzisem doar anumite grade de rudenie pot face acest lucru dar nu stiam care, de aceea am zis si despre ce persoane e vorba si ce grad de rudenie sunt cu decedata.
Mostenitorii rezervatari, de catre succesorii acestora, precum si de catre creditorii chirografari ai mostenitorilor rezervatari.
Multumesc, mostenitorii rezervatari, nu sunt copii, fratii si parintii? Decedata nu mai avea parinti sau frati in viata in momentul decesului, copiii surorii decedatei intra in vreuna din categoriile de mai sus?
Sunt mai multe aspecte care vor trebui analizate dupa ce veti primi o eventuala cerere de chemare in judecata. Dupa primirea cererii se pot analiza aspecte de fond si de forma ale cererii de chemare in judecata.

Alte discuții în legătură

Daca am o batrana (mai bine zis o verisoara a bunicii ... Lore2025 Lore2025 Buna seara. Daca am o batrana ( mai bine zis o verisoara a bunicii mele decedate ) de care am grija de 7 ani, mi.a fqcut contract de intretinere si testament ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea ... Ionel Achimi Ionel Achimi Buna ziua! Daca suntem doua surori și s-a făcut succesiunea după mama care a decedat, iar acum tata a ramas în viața, având și un atac cerebral, cu ... (vezi toată discuția)
Rog urgent informatii despre succesiune/mostenire Corina Macovei Corina Macovei Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: 1. Matusa mea (sora tatalui) a ramas vaduva din anul 2000.Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)