avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Părinții au fost despărțiți de cind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Părinții au fost despărțiți de cind eram copii ...

Buna ziua ! Părinții au fost despărțiți de cind eram copii . Tata nostru s-a recăsătorit și nu a avut alți copii cu noua soție . Amindoi au locuit in casa bunicilor noștri paterni . Anul acesta tatăl nostru a decedat , iar acum o săptămâna și soția lui . As vrea sa știu dacă aceasta are dreptul de a lasă testament altei persoane pe casa bunicilor , ce nu este bun dobândit împreuna ? Și dacă da , ce anume cota ? De asemenea dacă persoana căreia i-a lăsat testament ( nu cunosc ce conține acesta și dacă este făcut la notar sau unul olograf ) are dreptul sa deschidă ea , succesiune , atita timp cit noi încă nu am deschis de pe urma tatălui ? Menționez ca eu și sora mea , nu locuim in România , și din cauza Pandemiei , nu am putut sa ne deplasam pt a deschide succesiunea . Va mulțumesc și aștept un răspuns !
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2020
danotilia, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:27, 13 Decembrie 2020
Soția supraviețuitoare moștenește 1/4 din bunurile proprii ale tatălui dvs.
În mod normal, soția poate lăsa oricui dorește acest sfert, însă din moment ce are copii, testamentul respectiv este supus reductiunii.
1/4 din ce avea tata si ce a mostenit la randul sau, va fi mostenit de mostenitorii legali sau testamentari ai sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)
Testament hatice_e hatice_e am o foarte mare problema eu sunt fiica din prima casatorie a tatalui meu problema este ca am facut acum 2 ani un testament cu bunica mea cu stirea tatalui in ... (vezi toată discuția)