Buna ziua ! Părinții au fost despărțiți de cind eram copii . Tata nostru s-a recăsătorit și nu a avut alți copii cu noua soție . Amindoi au locuit in casa bunicilor noștri paterni . Anul acesta tatăl nostru a decedat , iar acum o săptămâna și soția lui . As vrea sa știu dacă aceasta are dreptul de a lasă testament altei persoane pe casa bunicilor , ce nu este bun dobândit împreuna ? Și dacă da , ce anume cota ? De asemenea dacă persoana căreia i-a lăsat testament ( nu cunosc ce conține acesta și dacă este făcut la notar sau unul olograf ) are dreptul sa deschidă ea , succesiune , atita timp cit noi încă nu am deschis de pe urma tatălui ? Menționez ca eu și sora mea , nu locuim in România , și din cauza Pandemiei , nu am putut sa ne deplasam pt a deschide succesiunea . Va mulțumesc și aștept un răspuns !
Soția supraviețuitoare moștenește 1/4 din bunurile proprii ale tatălui dvs.
În mod normal, soția poate lăsa oricui dorește acest sfert, însă din moment ce are copii, testamentul respectiv este supus reductiunii.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Testament
hatice_e
am o foarte mare problema eu sunt fiica din prima casatorie a tatalui meu problema este ca am facut acum 2 ani un testament cu bunica mea cu stirea tatalui in ... (vezi toată discuția)