avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca termin divortul pana nasc ce se intampla cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca termin divortul pana nasc ce se intampla cu copilul

Buna seara am urgent nevoie de niste raspunsuri daca se, poate. Ma numesc Gabriela am 24 ani in urma cu 8 ani mam casatorit ,dar de 2 ani de zile nu mai locuiesc cu sotul meu si nu am reusit nici sa divortez pentru ca nu am avut posibilitatea, de un an si jumatate am o relatie cu un alt barbat cu care am ramas insarcinata si peste o luna jumate trebuie sa nasc. Am luat o avocata mia facut toate actele de divort acum astep citatia acasa pt primul proces.Doamna avocata mia spus ca chiar daca termin divortul inainte sa, nasc acest copil va purta tot numele sotului si nu a tatalui biologic. Este posibil asa ceva? Chiar daca ma divortez pana nasc copilul sa intre automat tot pe numele sotului? Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Gabytza7 , utilizator 22:52, 19 Noiembrie 2017
Buna seara,
Conform art. 408 C.civ tata va fi declarat, legal, cel cu care sunteti casatorita.
Tatal biologic va trebui sa formuleze o plangere in instanta conf. art. 421 coroborat cu 429 C.Civ pentru a fi el stabilit ca tata.
Este greseala multor mame.
Trebuia să va luati masuri de precautie cu suficient timp înainte.
Poate reușește avocată sa termine procesul repede.
Este însă foarte greu în ziua de azi ca au încetinit foarte tare procedurile de judecată.
Deci sa inteleg ca chiar daca o sa fiu divortata pana nasc. Copilul va avea tot numele sotului meu( fostului sot)??? Nu pot sa il pun pe numele meu sau a tatalui biologic?
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Gabytza7, utilizator
Doar daca divortati si va recasatoriti pana nasteti, copilul va fi al tatalui biologic.
Daca nu divortati pana nasteti si numele copilului va fi al actualului sot si tot pe el il va avea la tata.
Daca divortati si nu va recasatoriti si nasteti, numele copilului poate fi al dvs ( cel la care veti reveni in urma divortului), dar ca tata , il va avea tot pe fostul sot.
astfel ca va asteapat un proces de tagada de paternitate.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
Pai dvoastra...ce nasteti? Ceva ce a fost conceput cu 9 luni inainte, nu? Adica atunci cand erati maritata....

Alte discuții în legătură

Paternitate, recunoașterea copilului Alexandrab17 Alexandrab17 Bună ziua, am nevoie și eu de câteva informații va rog pentru ca unii avocați îmi spun ceva alții altceva și numai nu reușesc sa aflu și sunt în ... (vezi toată discuția)
Buna - nume copil nascut inainte de definitivarea divortului alinajianu alinajianu Am si eu o problema la care nu gasesc rezolvare daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri! Sunt casatorita..dar separata de 2 ani iar intre timp am cunoscut pe ... (vezi toată discuția)
Am și eu o intrebare - certificatul de naștere și tatăl biologic Serffgvg Serffgvg Buna seara am și eu o intrebare cum e posibil ca fostul meu soț să fie tată la fetița mea daca eu am divorțat de un an și o luna de el și noi nu mai ... (vezi toată discuția)