avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna - nume copil nascut inainte de definitivarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna - nume copil nascut inainte de definitivarea divortului

Am si eu o problema la care nu gasesc rezolvare daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri! Sunt casatorita..dar separata de 2 ani iar intre timp am cunoscut pe cineva si in momentul de fata sunt insarcinata in 7 luni! In decembrie am depus cerere de divort! Daca pana se nasre bebele ( aprilie) nu se definitiveaza divortul ce se poate face ca acest copil sa ia numele actualului si nu numele sotului din act! Mentionez ca sunt in Anglia si tot aici o sa sa nasc! Ce se poate face si cum sa procedez! Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 9 Februarie 2017
Copilul il va avea (initial) in certificat ca tata pe sotul dvs.
Apoi urmeaza un proces prin care contestati (dvs/sotul/tatal) paternitatea.
Apoi tatal isi poate recunoaste copilul.
Chiar daca se definitiveaza divortul pana atunci? In spital cand voi fi intrebata de tata ce va trebui sa spun?
Nu stiu cum se inregistreaza copiii in Anglia, dar in Romania nu va intreaba nimeni de tata.
Vi se cer in schimb acte, printre care si certificatul de casatorie.
Daca nu divortati prin notar (si din enuntul initial nu parea), nu (cred) ca veti definitiva divortul pana in aprile (cand presupun ca veti naste).

Conform legislatiei din Romania: copilul conceput in timpul casatoriei il are ca tata (prezumat) pe sotul mamei.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
mirebire, utilizator
In Anglia probabil ca nu este aceeasi legislatie in privinta asta si cel mai probabil, tatal biologic isi va putea recunoaste copilul. Insa o sa veniti in Romania sa transcrieti inregistrarea si de aici.. incepe dansul daca dati de un functionar vigilent.
gi-jane2 are perfecta dreptate. In Anglia veti putea inregistra copilul la autoritatile engleze ca fiind recunoscut de tatal sau, mai ales daca reusiti ca pana la nastere sa reveniti la numele de fata si cu actul de identitate la purtator, in schimb cand veniti in tara pentru transcriere veti fii categoric descoperita. Nu am niciun dubiu. Daca nu observa cei de la primarie, vor observa cei de la Directie. Era bine daca divortati mai repede. Eu as inclina sa va sfatuiesc ca dupa nastere sa solicitati ambasadei inscrierea certificatului(ei nu sunt la fel de vigilenti ca ofiterii de stare civila de la primarii). Au mai fost cazuri.

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca să poată avea copilul numele tatălui biologic. cum pot rezolva asta dacă actualul soț nu e de acord decât contra unei sume de bani? Roxanamaria123 Roxanamaria123 Buna ziua am o problema urgenta. Sunt casatorita cu un baiat in pitesti . El este in romania eu in spania. Fiecare avem viata noastra alte relatii deoarece ... (vezi toată discuția)
Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei Cristina daidstefan Cristina daidstefan Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil din relatie extraconjugala cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati cu o nelamurire. sunt casatorita si am un copil dintr-o relatie extraconjugala , cu sotul sunt in divort iar legea m-a obliga ... (vezi toată discuția)