avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent - recunoaștere copil din afara căsătoriei

Buna seara sunt casatorita am un copil din pacate relatia nu a mers si mi-am refacut viata cu alt cineva si avem un copil dar eu nu sunt divortata. Cum poate parteneru meu actual sa isi recunoasca copilu care e procedura?tin sa precizez ca locuim in Londra
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:36, 14 Octombrie 2019
trebuie intai tagaduita paternitatea si abia apoi tatal poate recunoaste copilul.
trebuie sa si divortati ca daca mai faceti un copil, iar o sa treceti ptin acelasi proces.
atat sotul, cat si dvs sau biologicul, puteti tagadui in instanta paternitatea sotului.
procesul va fi in Romania si p sa va coste..
Bună ziua!
În ce oraș din România aveți ultimul domiciliu comun? Va trebui să formulați acțiune de divorț acolo, plus o acțiune în tăgada paternității, putând formula și un petit accesoriu de stabilire a filiației cu tatăl biologic sau acesta va proceda la recunoaștere la un notar sau direct la starea civilă!
Dacă locuiți în străinătate, avocatul se va ocupa de demersuri, alegeți un avocat de pe forum sau recomandat!
Daca nasteti in UK va interesati acolo, e posibil sa i se elibereze certificat cu numele tatalui biologic care insa nu va fi recunoscut de autoritatile romane si asta pt ca legea prezuma ca tata al copilului pe sotul mamei.

Daca veti naste in Romania, tata in certificat va fi sotul dvs. Ceea ce inseamna ca va trebui promovata actiune de tagada a paternitatii fie de dvs, fie de tatal biologic, fie de sotul dvs. Actiunea e de competenta instantei de la locuinta minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)