avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt însărcinată și vreau să divorțez rapid ca să poată avea copilul numele tatălui biologic. Cum pot rezolva asta dacă actualul soț nu e de acord decât contra unei sume de bani?

Buna ziua am o problema urgenta. Sunt casatorita cu un baiat in pitesti . El este in romania eu in spania. Fiecare avem viata noastra alte relatii deoarece ne.am despartit acum 2 ani. El nu a bagat divortul insa eu acum vreau sal inaintez problema este ca am luat legatura cu el si ma santajeaza sai dau 2000 euro ca sa imi semneze divortul. Cum as putea proceda? Cat m.ar costa divortul cu un avocat. Si cat timp ar dura? Mentionez ca nu avem copii nici bunuri in comun. Astept un raspuns urgent. Sunt pe cale sa fiu mama si trebuie sa divortez cat se poate se repede pentru ca actualul nu va putea recunoaste copilul aici in spania imi va trece copilul pe numele fostului. Ba rog un sfat. Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: irinel2704 , utilizator 08:56, 23 Ianuarie 2018
Divortul se va judeca la Bucuresti la Judecatoria sectorului 5 . Nu va lasati santajata de sot , Angajati un avocat cu care veti discuta onorariul .
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Noi suntem din pitesti. De ce acte as avea nevoie? Mentionez ca nu am certificatul de casatorie nici macar o copie. Fostul il detine si nu vrea sa mil des. In cat timp ar termina divortul in aceasta situatie? Multumesc frumos

De ce acte as avea nevoie?

Certificat casatorie original sau copie


nu am certificatul de casatorie

De la starea civvila vi se poate elibera un duplicat - de la Primiaria in raza careia sa incheiat casatoria.
Puteti depuna in instanta cererea de divort fara acest certificat, dar pana la primul termen va trbuie sa il depuneti la dosar.


In cat timp ar termina divortul in aceasta situatie

~ 2 luni (avand in vedere si faza administrativa)
As putea trimite pe mama mea cu o procura sa ridice un duplicat din romania. Sunteti sigura ca se va termina in doar 2 luni? Avocati diferiti mi.au dat termen si de 6 luni. 3 luni... .
Cat m.ar costa divortul in acest caz?

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil macoal macoal buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si ... (vezi toată discuția)
Buna seara,o singura intrebare am,nu se poate face copii dupa ce te separi de un barbat? ContSters234037 ContSters234037 mam separat de fostul barbat,intre timp am avut o relatie cun un barbat am ramas insarcinata si am un copil,acum mi se spune ca copilul este al fostului ... (vezi toată discuția)