avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

buna ziua! povestea e simpla...o femeie ,casatorita, dar separata de sotul ei de vreo doi ani,a dat nastere unui copil cu un alt barbat cu care traieste si acum...dar cel de al doilea barbat,cu care este si acum femeia nu a putut trece copilul pe numele sau pt ca femeia era casatorita la momentul nasterii,iar copilul a trebuit sa fie trecut pe numele barbatului cu care era casatorita femeia ..intre timp femeia a divortat de sotul sau,iar barbatl cu care este si acum ,tatal legitim al copilului ,vrea sa treaca copilul pe numele sau...intrebare este ce ar trebui sa faca?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:34, 27 Octombrie 2014
Buna ziua,
... "povestea e simpla" ... dar, rezolvarea este destul de complicata: va trebui sa faca mai inatai un proces de tagada paternitatii, prin care sa se "stearga "din certificatul de nastere a copilului numele fostului sot al mamei, apoi va trebui un proces de recunastere a minorului de catre tatal biologic al acestuia.
cind ziceam ca e simpla ma refeream ca totusi e cunoscut tatal copilului...deci ar trebui femeia sa isi ia un avocat nu?
Doar daca nu se poate descurca singura va trebui sa apeleze la avocat.
De tagaduit paternitatea poate si mama, si tatal din acte si cel biologic. Daca tatal biologic tagaduieste paternitatea, el va trebui sa dovedeasca si ca e tatal copilului.
Daca mama va tagadui paternitatea, dupa ce se termina procesul, tatal biologic va recunoaste copilul in fata ofiterului de stare civila, nu va fi inca un proces. Tot la starea civila parintii convin si asupra numelui copilului.

Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate plrflrn plrflrn O femeie si un barbat sunt casatoriti. Decid sa divorteze, Fiecare incearca sa-si refaca viata. Femeia ramane insarcinata inainte ca decizia de divort sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat copil - etapele pt o actiune judecatoreasca larissalore larissalore Buna ziua Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: O doamna casatorita a conceput un copil cu amantul, si in momentul in care a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate - tagada de paternitate carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In situatia in care o femeie casatorita concepe un copil cu un alt barbat ( necasatorit ) cum poate tatal copilului sa recunoasca acel copil ? Sa ... (vezi toată discuția)