avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

buna seara
tatal meu sa pensionat in ianuarie 2010 pe caz de boala gr 3 avand o vechime totala in munca de 32 ani dintre care 14 in gr2
luna aceasta a incasat din pensie tot aceeasi suma nu ia marit deloc asa cum au spus ca vor fi recalculate pensiile pt cei din grupa 1 si 2 pt perioada 2009-2011.ttrebuie sa cer eu recalcularea caci din oficiu nu sa facut nimic///va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:40, 19 Noiembrie 2017
In decizia decizia de deschidere de drepturi sunt mentionate puncte conform O.U.G.209/2008.
Aceea este majorarea pentru grupa II de munca.
Alta nu va mai primi.
Majorarea cuantumului pensiei la trecerea la limita de varsta trebuia sa vina din intrarea in calcul a stagiului asimilat(periopadei in care a fost in pensie de invaliditate grad III).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie - grupe munca Elenastef49 Elenastef49 De ce nu se recalculează pensiile pentru grupa de munca indiferent de domeniu in care a lucrat? Am lucrat 14 ani grupa 1 si 9 ani grupa 2 in chimie pe ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Dimi Martha Dimi Martha Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa-mi fie recalculata pensia la cerere deoarece suspicionez ca s-a gresit ceva la calcul. ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei Angel Mariana Angel Mariana In urma unei legi mai vechi a reinceput recalcularea pensiilor celor care au lucrat in grupa I si II de munca. Eu inca nu am primit instiintarea dar mult ... (vezi toată discuția)