avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa Postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa Postului

Buna ziua sa dori sa stiu cine poate sa-mi intocmeasca fisa postului.
Mentionez :
Anumite persoane cum ar fii Ing Sef vrea sa-mi puna alte atributii in-afara meseriei pe care o detin in intreprindere (Timplar).
Ce se poate face in situatia de fata si cum trebuie sa procedez.
Cel mai recent răspuns: gabisim , utilizator 14:49, 19 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fisa postului se intocmeste de catre angajator ca anexa la contractul individual de munca. In organigrama firmei sunt mentionate locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile.
In fisa de post pot fi mentionate si alte activitati (de regula, activitati care nu necesita o alta calificare decat cea de baza) pentru acoperi integral cele 8 ore de lucru/ zi si 5 zile/ saptamana, ale fiecarui lucrator.
acest răspuns util
Art. 40 C.mun
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
....

Angajatorul nu poate modifica atributiile prevazute in fisa postului de o maniera in care acestea sa nu mai corespunda functiei in care este incadrat salariatul ci unei alte functii sau meserii de acelasi nivel de pregatire sau de un nivel de pregatire inferior ori superior.
Multumesc pentru raspuns.
Am omis sa spun ca aceasta fisa a postului de cind lucrez la aceasta societate nu mi-sa prezentat nici nu am semnat acest act.Cind mam angajat mi sa spus ca pe postul de timplar care a devenit liber iesind la pensie persoana respectiva.
In aceasta cauza cum pot obtine aceasta fisa (legal) sa stiu atributile pe care sunt trecute.
acest răspuns util
Solicitati in scris angajatorului sa va elibereze o copie de pe fisa postului, iar in caz de refuz sesizati ITM-ul.
Multumesc mult pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcini care nu se regasesc in fisa postului Monica0505 Monica0505 Buna ziua, lucrez in sistemul. sanitar in sectie de Pediatrie. Doresc sa stiu cum trebuie sa procedez daca de la nivel managerial mi se dau sarcini care nu se ... (vezi toată discuția)
Sarcini in afara fisei postului miniel miniel Am fost amenintata ca voi fi data afara disciplinar daca nu indeplinesc si alte sarcini in afara fisei postului.Mai exact sa inregistez facturi de clienti in ... (vezi toată discuția)
Sunt remunerata in acord. pentru activitatea 'x' am 1leu. firma ... cj20avo cj20avo Sunt remunerata in acord. Pentru activitatea \'x\' am 1leu. Firma se angajeaza intr-un nou contract,unde pe langa activitatea \'x\' mai am sa fac un lucru in ... (vezi toată discuția)