Am un contract de economisire-creditare la RBL din mai 2005. Am fost instiintat ca am atins 'cifra de evaluare'=80, (ultima conditie necesara pentru a solicita creditul). Mentionez ca durata de economisire, ca si durata contractului nu sunt specificate in Contract, depinzand de modul in care se face plata ratelor de economisire.
Intrebarea mea este:
Exista posibilitatea de a beneficia de suma economisita (plus primele de la stat) plus credit (in conditii avantajoase, specificate in Contract) fara a face dovada utilizarii sumelor in scop locativ?
Am gasit in NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului (Ordinul MFP nr. 2471/2009) ca: "Art. 3. — (1) Clientul bancii de economisire si creditare in domeniul locativ va beneficia anual de prima de stat, cu conditia sa fi incheiat un contract de economisire-creditare pentru o durata de minimum 5 (cinci) ani, fara a fi necesara justificarea utilizarii in scop locativ a sumei economisite, precum si sa nu se fi efectuat de catre banca de economisire si creditare in domeniul locativ, la solicitarea clientului, restituiri totale sau partiale din sumele economisite, inainte de expirarea termenului de economisire" - informatie care imi sugereaza ca ar exista o asemenea posibilitate.
As dori sa aflu si daca criteriile de acordare a creditului urmeaza aceleasi constringeri ca prima de la stat.
Ce alte reglementari mai sunt privitoare la aceasta chestiune?
Multumesc anticipat!