avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... incheiere contract economisire-creditare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

incheiere contract economisire-creditare

Am contract de economisire incheiat la Banca pt.Locuinte.Adica in baza contractului Statul imi da prima 25% si banca dobanda 3 % la suma depusa in fiecare an si daca timp de 5 ani tin banii acolo, la sfarsitul perioadei contractuale,pot sa scot banii depusi + prima de la Stat din fiecare an+ dobanda 3 % din cei 5 ani.
NU iau credit.Doar economisesc.Intrebarea mea este urmatoarea: Daca inchei un astfel de contract si la alta banca pt.Locuinte(care merge pe acelasi principiu, prima de la Stat 25 % si dobanda) este corect si legal?Angajatele de la Bancilor nu cunosc acest detaliu.
Nu vreau sa ma trezesc ca depun banii acolo si nu mi se da nimic, ca ma regaseste dupa CNP , ca am depozit economisire si la alta banca pt. acelasi lucru.
Daca cineva cunoaste bine regulile sau normele acestui tip de contract, sa imi comunice si mie.Eu am citit in contract si nu scrie ca nu am voie sa depun si la alta banca de acelasi gen.Dar asta nu inseamna ca detin toate informatiile.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: just4me , utilizator 19:59, 7 Iunie 2013
Din Ordinul MFP nr. 2471/2009 - Norme metodologice pentru aplicarea cap. V din titlul II partea a II-a din OUG nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului:

ANEXA
NORME METODOLOGICE pentru aplicarea prevederilor cap. V din titlul II partea a II-a din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului


CAPITOLUL I
Persoane indreptatite sa primeasca prime de stat;
cuantumul primei

Art. 2. — (1) Prima de stat se stabileste la 25% din suma economisita in anul respectiv de catre client si nu poate depasi echivalentul in lei a 250 euro, calculat la rata de schimb leu/euro comunicata de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi lucratoare a anului de economisire.
(2) In cazul in care o persoana incheie mai multe contracte de economisire-creditare cu una sau mai multe banci de economisire si creditare in domeniul locativ, suma primelor de stat acordate nu poate depasi cuantumul maxim prevazut la alin. (1).


Cititi intregul ordin aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Am inteles, nu se poate sa inchei si la alta banca, cat timp am deja incheiat un contract de economisire.Dar la sf. perioadei contractuale, pot sa inchei altul.Va multumesc frumos!
dar puteti face un contract pe numele dvs si altul pe numele sotului/copilului ... si primele va raman in familie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca pentru locuinte: cand nu este necesara justificarea destinatiei creditului? alef alef Am un contract de economisire-creditare la RBL din mai 2005. Am fost instiintat ca am atins \'cifra de evaluare\'=80, (ultima conditie necesara pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa recuperez prima de stat ce mi se cuvenea conform contractului cu banca pentru locuinte Dragnea Ioan Dragnea Ioan Buna ziua domnilor Ma numesc DRAGNEA IOAN, cu domiciliul in Bucuresti, sectorul 2, str.Glimka nr.7, sc.C, apart. 23, tel 0743507711 Ma adresez Dstra cu ... (vezi toată discuția)