avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare someri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare someri

Buna ziua, seful meu doreste sa angajeze 1 persoana din somaj; imi puteti trimite legislatia in vigoare sa vedem ce conditii trebuiesc indeplinite de ambele parti pentru a beneficia si angajatorul de ceva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:52, 20 Noiembrie 2017
Vedeti :
Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă
[ link extern ]

HG 174/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns.
,,Somerul ,, la care fac eu referire are 45 ani (varsta) si este somer inregistrat la AJOFM de cateva zile. Daca seful meu il angajeaza, inteleg ca are obligatia de a face contract pe perioada nedeterminata si de a-l mentine pe post pe respectivul angajat cel putin 18 luni; ce inseamna a-l mentine pe post? daca in angajez gestionar, 18 luni trebuie sa fie gestionar, nu-i pot schimba incadrarea? Daca CIM este pe perioada nedeterminata, angajatorul cat are obligatia de a-l tine? (nu mi-e clara situatia de 18 luni, inteleg ca dupa 18 luni, salariatul poate fi disponibilizat?)
As vrea , daca se poate, si pasii de urmat , cronologic, pentru angajarea somerului de 45 ani, (intai angajare si apoi contract cu AJOFM sau invers? intai contract si apoi angajare?)
Multumesc mult.
Inseamna ca timp de 18 luni sa nu i se inceteze c.i.m., nu sa nu i se modifice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare somer stan camelia stan camelia Sunt PFA si doresc sa angajez un somer cu contract pe perioada nedeterminata, 8 ore. Persoana in cauza are peste 45 ani. Pot? si daca da ce beneficii am ca ... (vezi toată discuția)
Facilitati angajator in caz de angajare somer peste 45 de ani Cons67 Cons67 Exista prevazut in legislatie vreo facilitate pentru angajator in cazul angajarii unei persoane peste 45 de ani aflate in somaj (scutire/reducere CAS, CASS si ... (vezi toată discuția)