Buna ziua. Am cumparat o casa acum 15 ani. Pe certificatul de mostenitor erau trecute ambele fete si sotia baiatului decedat. Am cumparat doar de la fete, cota indiviza 2/3 deoarece sotia celui decedat nu avea toate actele, copii ei nu implinisera 18 ani si a fost mai complicat.
Am inteles ca daca au trecut 10 ani de la cumparare eu voi fi proprietar total. E adevarat? Pana acum nu am avut nici o problema, dar doresc sa o las mostenire la copii fara sa aiba vreo problema.
( dumneavoastra nu puteti opune uzucapiunea de scurta durata, cata vreme exista un titlu de proprietate).
Uzucapiunea (modalitate originara de dobandire a dreptului de proprietate ) nu se aplica coindivizarilor, in speta.
Posesia de lunga durata (uzucapiunea de 30 de ani ), este aplicabila numai daca exercitati o posesie utila, continua, publica, neintrerupta , sub nume de proprietar.
Concubinaj
floreanilie
am locuit 26 de ani in concubinaj cu o femeie,care a decedat acum o luna.Ea are 2 copii din prima casatorie.Apartamentul in care locuim a fost cumparat de mine ... (vezi toată discuția)