avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare cotă indiviză 2/3. Pot deveni proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare cotă indiviză 2/3. Pot deveni proprietar pe restul de 1/3 dacă stăpânesc casa de 15 ani?

Buna ziua. Am cumparat o casa acum 15 ani. Pe certificatul de mostenitor erau trecute ambele fete si sotia baiatului decedat. Am cumparat doar de la fete, cota indiviza 2/3 deoarece sotia celui decedat nu avea toate actele, copii ei nu implinisera 18 ani si a fost mai complicat.
Am inteles ca daca au trecut 10 ani de la cumparare eu voi fi proprietar total. E adevarat? Pana acum nu am avut nici o problema, dar doresc sa o las mostenire la copii fara sa aiba vreo problema.
Ultima modificare: Luni, 20 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 16:23, 21 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos pentru timpul acordat pentru a-mi raspunde.
Dumneavoastra veti detine o cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.

Cealalta cota-parte apartine celuilalt coproprietar.

( dumneavoastra nu puteti opune uzucapiunea de scurta durata, cata vreme exista un titlu de proprietate).

Uzucapiunea (modalitate originara de dobandire a dreptului de proprietate ) nu se aplica coindivizarilor, in speta.

Posesia de lunga durata (uzucapiunea de 30 de ani ), este aplicabila numai daca exercitati o posesie utila, continua, publica, neintrerupta , sub nume de proprietar.

Posesia trebuie sa nu fie echivoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune anonim anonim se poate uzucapa o cota determinata ideal dintr-un imobil? (vezi toată discuția)
Concubinaj floreanilie floreanilie am locuit 26 de ani in concubinaj cu o femeie,care a decedat acum o luna.Ea are 2 copii din prima casatorie.Apartamentul in care locuim a fost cumparat de mine ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani fata de mostenitori Mircea1787 Mircea1787 Vă propun speţa mea de uzucapiune să vă daţi cu părerea dacă ar avea şanse de reuşită sau nu....încă nu am formulat cererea. Orice sfat e ... (vezi toată discuția)