Daca instanta a dispus pentru reclamant reducerea taxei de timbru și eșalonarea acesteia intr-un numar de rate lunare, iar la finalul procesului, el, reclamnatul, trebuie să mai plătească ”restul de.... lei” și pe parcursul procesului, dupa ce reclamantul si-a achitat cele x rate lunare, valoarea bunurilor deduse judecății se mareste semnificativ, se poate solicita ca aceasta suma sa fie platita tot la final impreuna cu „restul de ... lei”? Daca da, ce se poate invoca in fata instantei (cu sorti de izbândă)?
Cred că nu am pus întrebarea destul de clar.
Situația este următoarea: reclamantul are de plătit o taxă foarte mare, se reduce la 50%, suma astfel stabilită se eșalonează în n rate, iar ceea ce rămâne după n rate rămâne la finalul procesului. Între timp, cele n rate au fost plătite, procesul nu s-a terminat, iar valoarea taxei de timbru s-a mărit considerabil, deci trebuie complinită.
Întrebarea este în ce măsură și cum poate reclamantul să obțină plata acestei sume foarte mari tot la finalul procesului, odată cu restul, așa cum s-a stabilit la începutul procesului.
Invocând autoritatea de lucru judecata din acea încheiere în care s-a dispus plata în n rate lunare și restul la final? Sau vreun alt temei? Nu am găsit jurisprudență în materie, de asta insist.
Nu puteti invoca autoritatea de lucru judecat pt ca acea incheiere se refera strict la taxa de timbru fixata initial de instanta. Pentru valoarea cu care s-a majorat ulterior taxa de timbru trebuie din nou (daca sunteti in termen) sa cereti acele facilitati. Nu trebuie neaparat sa invocati un temei legal daca nu aveti avocat.
Taxa de timbru
Andreas68
Daca instanta a dispus pentru reclamant reducerea taxei de timbru și eșalonarea acesteia intr-un numar de rate lunare, iar la finalul procesului, el, ... (vezi toată discuția)