avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Complinire taxă de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Complinire taxă de timbru

Daca instanta a dispus pentru reclamant reducerea taxei de timbru și eșalonarea acesteia intr-un numar de rate lunare, iar la finalul procesului, el, reclamnatul, trebuie să mai plătească ”restul de.... lei” și pe parcursul procesului, dupa ce reclamantul si-a achitat cele x rate lunare, valoarea bunurilor deduse judecății se mareste semnificativ, se poate solicita ca aceasta suma sa fie platita tot la final impreuna cu „restul de ... lei”? Daca da, ce se poate invoca in fata instantei (cu sorti de izbândă)?
Cel mai recent răspuns: Andreas68 , utilizator 12:30, 21 Noiembrie 2017
Daca reclamantul e cel care a castigat si
valoarea bunurilor deduse judecății se mareste semnificativ
reducerea taxei de timbru se "anuleaza."Nu aveti sorti de izbanda. Instanta a considerat ca poate achita taxa integrala din castig si e perfect legal.
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Cred că nu am pus întrebarea destul de clar.
Situația este următoarea: reclamantul are de plătit o taxă foarte mare, se reduce la 50%, suma astfel stabilită se eșalonează în n rate, iar ceea ce rămâne după n rate rămâne la finalul procesului. Între timp, cele n rate au fost plătite, procesul nu s-a terminat, iar valoarea taxei de timbru s-a mărit considerabil, deci trebuie complinită.
Întrebarea este în ce măsură și cum poate reclamantul să obțină plata acestei sume foarte mari tot la finalul procesului, odată cu restul, așa cum s-a stabilit la începutul procesului.
Trebuie sa solicite instantei acest lucru , facand o cerere scrisa.
Invocând autoritatea de lucru judecata din acea încheiere în care s-a dispus plata în n rate lunare și restul la final? Sau vreun alt temei? Nu am găsit jurisprudență în materie, de asta insist.
Nu puteti invoca autoritatea de lucru judecat pt ca acea incheiere se refera strict la taxa de timbru fixata initial de instanta. Pentru valoarea cu care s-a majorat ulterior taxa de timbru trebuie din nou (daca sunteti in termen) sa cereti acele facilitati. Nu trebuie neaparat sa invocati un temei legal daca nu aveti avocat.

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Andreas68 Andreas68 Daca instanta a dispus pentru reclamant reducerea taxei de timbru și eșalonarea acesteia intr-un numar de rate lunare, iar la finalul procesului, el, ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru admisa esalonat la plata Andreea Constantin Andreea Constantin Speta este urmatoarea: Societatea X a actionat in judecata societatea Y, obiectul actiunii fiind pretentii (neachitarea lucrarilor executate de X). Taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru compensare zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua, Va rog frumas sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Am un proces de partaj pe rol din 2009, la care s-a stabilit o taxa de timbru de 9.295 ... (vezi toată discuția)