Am dat in judecata un spital pentru restrictionarea accesului la un concurs (nu am fost lasat sa particip la concurs), iar Curtea de Apel Cluj a dat urmatoarea sentinta:
Admite recursul declarat de reclamantul V.D. împotriva sentinţei civile nr. 3222 din 07.06.2017 pronunţată în dosarul nr. 4775/117/2016 al Tribunalului Cluj pe care o casează, în parte, în sensul că: rejudecând cauza, admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamant. Anulează adresa nr. 12315/23.06.2016, p.v. nr. 12465/24.06.2016 şi anulează parţial p.v. nr. 12307/22.06.2016 cât priveşte poz. 9. Respinge ca inadmisibilă solicitarea de anulare a celorlalte acte administrative atacate şi respinge solicitarea de scoatere din nou la concurs a postului. Fără cheltuieli de judecată în recurs şi fond. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 17.11. 2017.
Inainte cu 6 luni de a-mi fi refuzat accesul la concurs de catre Spitalul pe care l-am dat in judecata, mi-a fost refuzat similar accesul la concurs la alte doua spitale de la care am si hartie cum ca mi se refuza accesul precum si motivele.
Intebarea mea este: avand in vedere ca la momentul respectiv nu am dat cele doua spitale in judecata, acum mai am posibilitatea de a le actiona in judecata si de a le cere daune morale?
Motivul invocat de unul dintre spitale a fost:
1. Postul aprobat in statul de functii al unitatii este de kinetoterapeut debutant, corespunde cf ord 1832/06.07.2011 privind aprobarea COR, codul 226405
2. Cf aceleiasi prevederi legislative titlul de licentiat in balneofiziokinetoterapie si recuperare inscris in diploma dvs de licenta corespunde codului 226924 - asistent medical in balneofizioterapie, balneofiziokinetoterapie si recuperare, cod care se regaseste si in statul de functii al unitatii aprobat. Unitatea organizeaza concurs si pt ocuparea a 2 posturi de asist medical balneofizioterapie, balneofiziokinetoterapie si recuperare debutant, unde ati fost informat ca aveti posibilitatea sa aplicati, varianta pe care nu ati agreat-o.
3. Aferent titlului inscris in diploma dvs. de licenta, postul de asist medical licentiat balneofiziokinetoterapie si recuperare se regaseste si in Legea 284/28.12.2010 (actualizata) privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, respectiv acesta poate fi incadrat si salarizat.