Cumnatul meu ă decedat în urma unui accident de munca in Africa. Firma cu care avea contract este spaniolă. Se poate întreprinde ceva impotriva firmei respective?
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei spaniole, in Spania si cere daune materiale si/ sau daune morale, asistat de un avocat spaniol.
Aveti nevoie de documente intocmite de autoritatile africane pentru a deschide proces. Pentru furnizare de documente puteti contacta ambasada/ consulatul Romaniei din respectiva tara africana.
In Spania, institutia care se ocupa cu securitatea si sanatatea in munca trebuie anuntata de firma cu care avea contract pentru cercetarea evenimentului produs in Africa si inregistrarea AM de catre firma angajatoare. Conform legislatiei spaniole, lucratorii/ urmasii victimelor AM trebuie sa aiba drepturi. Legatura cu un avocat spaniol este necesara si pentru aceste drepturi.
Trebuie sa gasiti pe internet, avocati romani cu practica in Spania care sa va indrume si sa va reprezinte la institutiile statului spaniol si in justitia spaniola.