avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare medicala persoane fara venit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare medicala persoane fara venit

"Cu alte cuvinte, persoanele fizice care apelează la spitalizare sau alte servicii medicale care nu sunt gratuite (cazul urgenţelor medicale) vor datora contribuția la sănătate în cotă de 5,5% aferentă unei baze de calcul egale cu de şapte ori salariul minim pe economie"-acesta este un extras ref, la contributia persoanelor fara venit si as dori sa stiu care sunt mai exact serviciile medicale care sunt gratuite(mai precis daca nu am contract de asigurare, pot beneficia gratuit de vreun serviciu) .
De asemenea, as dori sa stiu daca in cazul in care sotul meu se asigura prin contract individual cu Casa de sanatate, neavand venituri, eu beneficiez de asigurare medicala daca sunt in intretinerea lui, ca persoana coasigurata si daca in acest caz, trebuie sa depun vreun act la Casa de sanatate.

Alte discuții în legătură

Plata cass la momentul accesarii serviciilor constantad constantad \"În situaţia în care persoanele fără venituri optează pentru varianta plății contribuţiei de asigurări sociale de sănătate doar la momentul la ... (vezi toată discuția)
Contributie la casa de sanatate Arilena Arilena Buna ziua, as dori sa stiu cum ar trebui sa procedez daca neavand un loc de munca si deci nici un venit , nu sunt asigurata la casa de sanatate .Am facut o ... (vezi toată discuția)
Coasigurati MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la persoanele coasigurate. Un parinte poate avea copilul in varsta de 26 de ani acre nu are niciun venit ca si ... (vezi toată discuția)