avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CASS la momentul accesarii serviciilor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CASS la momentul accesarii serviciilor

"În situaţia în care persoanele fără venituri optează pentru varianta plății contribuţiei de asigurări sociale de sănătate doar la momentul la care apelează la serviciile medicale din sistemul public, acestea au de achitat echivalentul a 5,5% din şapte salarii minime pe economie" - acesta este un extras.
Ref. la achitarea in acest caz a contributiei, cat este valabila aceasta acoperire medicala? Daca am ales sa achit in aceasta luna pentru ca am nevoie de ex. de o spitalizare si peste 2 luni am nevoie de servicii medicale din nou, am acoperire timp de un an calendaristic prin acea plata si deci nu e nevoie de o noua plata?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:17, 21 Noiembrie 2017
E valabila doar in luna respectiva. Pentru a fi in continuare asigurat trebuie sa platiti lunar contributia aferenta salariului minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala persoane fara venit constantad constantad \"Cu alte cuvinte, persoanele fizice care apelează la spitalizare sau alte servicii medicale care nu sunt gratuite (cazul urgenţelor medicale) vor datora ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA Daca o persoana s-a inbolnavit, necesita spitalizare, operatie, dar nu lucreaza, nu este nici asigurat, nici coasigurat, trebuie sa plateasca toate ... (vezi toată discuția)
Contributii la casa de sanatate/pfa cristinne09 cristinne09 buna seara ! am si eu o intrebare.... Sotul meu a infiintat de doi ani un PFA si isi plateste singur vechimea la casa de pensii de la infiintarea pfa-ului ... (vezi toată discuția)