avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe care l-am moștenit amândouă. Donație, întreținere sau vânzare-cumpărare, ce variantă să alegem?

Buna ziua

Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu.
Nu am frati - o am numai pe mama si mama pe mine.

Am depus toate actele la notar pentru succesiune,
D-na notar mi-a spus că am 3 variante să trec apartamentul pe numele meu:
-donaţie
-intreţinere
-vânzare-cumpărare

Aici apare dilema mea - ce variantă să aleg? Nu înţeleg termenii notariali..
Vă cer sprijinul şi vă mulţumesc anticipat pentru ajutor

Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ADINA TICA , utilizator 12:07, 25 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vânzare nu aveți de ce sa faceți, ca nu dați bani.
Întreținere -primiți cota mamei în schimbul întreținerii ei pe viata, aici dvs știți ce vreți.
Donatia - va da cu titlu gratuit
Încheiați un contract de donatie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Din suflet - MULTUMESC!
mama ta ar tb sa se mai gandeasca
eu sunt in aceiasi situatie - si nu am de ce sa pun ap mamei pe numele meu si mai ales cat timp traieste - Gandestete MAMA TA NU AR TB SA FACA ASTA CAT TIMP TRAIESTE - DUPA POTI SA FACI CE VREI
Ultima modificare: Vineri, 24 Noiembrie 2017
mariaevelina, utilizator
Aveti si un argument sau doar asa ?
Personal as opta pentru contract de intretinere, deoarece nu stim cum va evolua relatia in timp, chiar daca este mama-fiica. Asa si mama are garantia unui acoperis deasupra capului, si fiica este multumita ca ii va ramine ei. Oricum ar fi ramas, fiind unica mostenitoare.

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donatie apartament parinti-copil ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua Ma numesc Adina Tica, am 49 ani si sunt din Resita Tatal meu a decedat in urma cu 5 luni, nu am frati, mama doreste sa treaca apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
De unde obtin certificat de atestare fiscala pentru instrainare pamant ADINA TICA ADINA TICA Buna seara Vă rog frumos sa ma ajutaţi cu un raspuns Mama mea, care este la sat, a demarat vanzarea a 8 parcele mici de pământ în comuna Bozovici, ... (vezi toată discuția)
Donaţie snowdrop snowdrop Bună ziua!Proprietarul(mama) poate dona un apartament cu datorii la întreţinere către fiică,dacă acesta este de acord cu preluarea acestuia în situaţia ... (vezi toată discuția)