avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... de unde obtin certificat de atestare fiscala pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

de unde obtin certificat de atestare fiscala pentru instrainare pamant

Buna seara

Vă rog frumos sa ma ajutaţi cu un raspuns
Mama mea, care este la sat, a demarat vanzarea a 8 parcele mici de pământ în comuna Bozovici, jud. Caraş-Severin. A făcut contract de arendă cu viitorul cumpărător, a stat afisată o lună intenţia de vânzare la Primărie, are si aviz favorabil de la Armată.
Am înţeles ca trebuie sa prezinte acum la notar certificat de atestare fiscala pentru înstrainare pământ. Intrebarea mea este de unde pot să obţin acest certificat, daca trebuie separat câte unul pentru fiecare parcelă sau unul care sa le cuprinda pe toate. Daca puteti sa-mi spuneţi şi cât costă, vi-aş mulţumi si mai mult!!! Mama este în vârstă şi nu prea a înţeles ce i-a explicat notarul.... de aceea vă solicit d-voastră ajutorul.
Si va mai întreb ceva - la semnarea contracului de vanzare-cumpărare, mai trebuiesc încă o dată extrasele de carte funciară, sau sunt valabile cele depuse la demararea vânzării

Din suflet, vă mulţumesc anticipat
Adina Tică - Reşiţa
Cel mai recent răspuns: ADINA TICA , utilizator 17:27, 27 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul de atestare fiscală se obține de la Primăria localității unde sunt situate bunurile, de la Departamentul Taxe si Impozite.
Atesta plata impozitului la zi.
Este ok dacă obțineți doar unul, pentru toate terenurile.
Dacă terenurile nu sunt vândute către aceeași persoană, se vor face copii simple sau legalizate după certificatul de atestare fiscală și se atașează la documentația fiecărui act.
Costurile depind de prețul vânzării.
Pentru perfectarea contractului de vânzare cumpărare este obligatoriu extrasul de carte funciară pentru autentificare, pe care îl cere numai notarul.
Exista un singur cumparator pentru toate parcelele.
Deci Certificatul de atestare fiscală îl ridicăm de la Primăria comunei Bozovici
si mai trebuie încă o data scoase extrasele de carte funciară de la Reşiţa, pentru autentificare la notar.
Am înţeles bine?

Vă mulţumesc din suflet
Cu respect
Adina Tică
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2018
ADINA TICA, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Extrasele de Carte Funciară pentru autentificare le solicita notarul online.
Numai notarului i se eliberează.
Dvs le achitați contravaloarea.
Din suflet, MULTUMESC FRUMOS!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Mama mea vrea sa vanda pamantul de la sat. A gasit cumparator si a facut in prealabil o notificare la notar ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)