avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare sau Donatie apartament Parinti-Copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare sau Donatie apartament Parinti-Copil

Buna ziua
Ma numesc Adina Tica, am 49 ani si sunt din Resita
Tatal meu a decedat in urma cu 5 luni, nu am frati, mama doreste sa treaca apartamentul pe numele meu. Ce imi recomandati sa fac, ca sa ma coste mai putin?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 29 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Trebuie sa mergeti la un notar si sa dezbateti succesiunea si apoi va poate dona tot restul.
As fi vrut, cu experienta d-voastra, sa ma indrumati daca e bine ca mama sa-mi doneze apartamentul, sau sa facem contract de vanzare-cumparare. Care este varianta mai ieftina? Ca sa am ceva informatii - in momentul in care ma voi prezenta la notar... Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in ambele variante, va costa fix la fel. Cum nu e o vanzare, ci donatie in realitate pt ca nu dati bani pe casa,, incheiati, firesc si logic, un act de donatie.
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe care l-am moștenit amândouă. donație, întreținere sau vânzare-cumpărare, ce variantă să alegem? ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu. Nu am frati - o am numai pe ... (vezi toată discuția)
De unde obtin certificat de atestare fiscala pentru instrainare pamant ADINA TICA ADINA TICA Buna seara Vă rog frumos sa ma ajutaţi cu un raspuns Mama mea, care este la sat, a demarat vanzarea a 8 parcele mici de pământ în comuna Bozovici, ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie - costuri ancutica ancutica Mama vrea sa imi doneze apartamentul.Este mai ieftin un contract de donatie la notar? fata de un contract de vanzare-cumparare? Cat mai ajung acum taxele ... (vezi toată discuția)