avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Grup de păgubiți vor depună o acțiune colectivă. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Grup de păgubiți vor depună o acțiune colectivă. Cum se calculează taxa de timbru?

daca exista un grup de pagubiti pe aceeasi speță si depun o actiune colectiva in justitie, fara insa a fi asociati, cum se calculeaza taxa de timbru? Pentru fiecare pagubit in parte corespunzator pagubei individuale sau la valoarea cumulata a pagubei tuturor membrilor grupului?
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:41, 23 Noiembrie 2017
1. am depus dosare de dauna la asiguratorul Omniasig
2. ne vom inscrie la masa credala, dar am dori sa ni se calculeze taxa de timbru la total paguba (prin totalizarea pagubelor individuale cf, chitantelor si facturilor), pentru a achita taxa timbru cat mai putin, deja suntem pagubiti cu mii de euro, marea majoritate suntem pensionari
3. am dori sa chemam statul in judecata, reclamam sa ni se restituie sumele achitate la Omnia si desigur am dori ca pentru asta sa achitam o suma cat mai mica ca taxa de timbru. Cred ca am putea pretinde si daune morale- stresul ca ni s-au anulat calatoriile, ni s-a spulberat visul de a calatori in siguranta, de a cunoaste civilizatii noi, poate asta ar mai fi pentru multi dintre noi singura bucurie acum la apusul vietii.

-eliminare citat al mesajului anterior-
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am spus, unul dintre efectele coparticiparii procesuale este si faptul ca actele de procedura facute in interes comun sunt supuse unei singure taxe judiciare de timbru. Insa, nu putem discuta aici despre o taxa "cat mai mica", ci despre o taxa care rezulta din calcule, adica cat rezulta atata va fi (asta daca ne referim la o actiune pe dreptul comun si nu pe procedura insolventei). Insa, din punctul meu de vedere, trebuie sa va lamuriti problema cu pe cine dati in judecata (statul, probabil prin ministerul finantelor v-ati gandit) si pentru ce anume obligatii incalcate. Am inteles ce doriti, doriti restituirea sumelor, insa care ar fi temeiul ca statul sa va plateasca sumele (?) si mai ales de ce si din banii cui (?) (acestea sunt intrebarile pe care trebuie sa vi le puneti). NU am idee ca statul sa despagubeasca consumatorii de servicii in urma insolventei unei firme, sau statul sa preia obligatiile asiguratorului. Deci va repet ca nu chestiunea taxei de timbru este principala problema, ci temeiul de drept pe care o sa va fundamentati actiunea in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru in colectiv kmy28 kmy28 Interesul grupului este comun, acela de a recupera paguba provocata prin insolventa agentiei Omnia Turism, care incepand de la 17.10.a.c. s-a inchis si nu a ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru in colectiv kmy28 kmy28 Interesul grupului este comun, acela de a recupera paguba provocata prin insolventa agentiei Omnia Turism, care incepand de la 17.10.a.c. s-a inchis si nu a ... (vezi toată discuția)
Ordinea actiunilor in justitie in cazul solicitarii despagubirilor de la omnia turism srl kmy28 kmy28 Daca devenind parte intr-un proces penal impotriva Omnia, prin care ne cerem recuperarea pagubei, mai putem da statul in judecata in paralel, sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)