avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna seara. As avea nevoie de niste informatii legate de un antecontract de cumparare vanzare.
S-a facut un contract de promisiune de vanzare cumparare cu o arvuna de 13000 e, restul 37000 e fiind achitat prin transfer cu acord bancar.
Dupa semnarea contractului peste 3 saptamani cumparatorul a trimis evaluatorul care a zis ca banca nu accepta casa in garantie avand o crapatura care provine de la probleme de structura de rezistenta, inainte cu 7 zile conform contractului cand trebuia sa achite toata suma.
In contract la clauze nu este mentionat nimic legat de banca, doar daca vanzatoarele se razgandesc restituiesc dublu avansul, si daca cumparatorul se razgandeste pierde avansul. Avansul nu il mai avem deoarece am semnat si noi un antecontract, din motivul ca ne-am inteles ca in data in care ne transfera restul baniilor, parasim imobilul, chiar ne-a urgentat sa dam avans pt un alt imobil, ca pe data achitarii sa parasim imobilul. Care sunt demersurile? Are dreptul sa isi ceara inapoi avansul? Multumesc pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:21, 22 Noiembrie 2017
" daca cumparatorul se razgandeste pierde avansul."

Conform clauzelor are dreptul sa-si ceara banii inapoi fiindca cumparatorul nu s-a razgandit ci a intervenit o alta cauza.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)