avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... protectie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

protectie minor

in ce conditii un frate major poate sa ia spre creste si educare un frate minor , din Romania in Austria, cand parintii minorului traiesc,, sunt despratiti, avand tutela comuna>?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Boriuc, utilizator
Se poate dispune delegarea temporara a autoritatii patintesti
Multumesc! dar ce for deleaga temporar autoritatea parinteasca? Judecatoria? si care anume, Judecatorie? din tara de proevnienta a minorului, adica Romania sau din tara in care doreste sa locuiasca minorul cu fratele ,major, adica Austria?
Dacă părinţii sunt în Romania, este evident că numai în Romania se poate dispune modificarea situaţiei minorului.
Va multumesc
Judecătoria din România de la domiciliul efectiv al minorului este Instanța competență.

Alte discuții în legătură

Cum pot avea grija de un copil de 16 ani care are mama plecata in strainatate ,iar tatal este decedat? Nicunedelcu75 Nicunedelcu75 Mama minorului nu are posibilitatea sa se intoarca in tara,dar este de acord sa am grija de el.Ce pot face legal sa ramana la noi? (vezi toată discuția)
Tutela minor System03 System03 Buna seara! Imi poate fi acordata tutela in cazul in care ambii parinti ai minorului (si ai mei, minorul este fratele meu) sunt plecati in strainatate, la ... (vezi toată discuția)
In ce conditii un frate major poate sa ia din romania în austria, spre creștere și educare, un frate minor? Boriuc Boriuc in ce conditii un frate major poate sa ia spre creste si educare un frate minor , din Romania in Austria, cand parintii minorului traiesc,, sunt despratiti, ... (vezi toată discuția)